Activiteiten met de kids in de Vallée du Loir

Op enkele uren rijden ligt een streek die perfect geschikt is voor gezinsvakanties. Dit discrete, groene paradijs biedt tal van activiteiten voor groot en klein. De natuur intrekken langs de Loir, is als een geheim ontrafelen dat zich langzaam prijsgeeft. Een ideale plek om helemaal te herbronnen! Toffe activiteiten zorgen voor een geslaagde vakantie in de Vallée du Loir.

Heel dicht bij de dieren samen met de verzorgers van Zoo de la Flèche.

Dankzij de formule ‘Verzorger voor één dag’ in de Zoo de la Flèche beleven kinderen en hun ouders onvergetelijke momenten! Een halve dag lang vergezelt het gezin een dierenverzorger om samen met hem de dagelijkse taken uit te voeren. Dichter bij de dieren kun je niet komen! Het voedsel klaarmaken en uitdelen, de dieren verwennen, …: je wordt helemaal ondergedompeld in de wereld van de Zoo de la Flèche en misschien wil je kind dan zelf wel dierenverzorger worden later!

Op schattenjacht met de kajak

Sportievelingen kunnen zich wagen aan een schattenjacht met een kano-kajak, waarbij de kinderen de stad La Flèche verkennen. De jonge kanovaarders worden echte piraten en kunnen de verschillende raadsels met de hulp van hun ouders oplossen! Zo wordt de kano een echt zeeroversschip om op schattenjacht te gaan!

Word leerling-cryptozoöloog.

Kinderen kunnen onder begeleiding van hun ouders echte dierenkenners worden en professor Olafur Olafsson, doctor van de Faculteit cryptozoölogie, helpen om de zevenslapers terug te vinden die zich hebben genesteld in de historische gebouwen van de Vallée du Loir. De app ‘A la Poursuite du Temps Caché’ biedt een speelse en culturele activiteit voor het hele gezin, waarbij je diverse gebouwen ontdekt zoals de kerk van Luché-Pringé of de abdij van kasteel L’Hermitage.

Neem een hap gezonde lucht in het bos van Bercé en ontdek Carnuta.

Het staatsbos van Bercé, een overblijfsel van het mythische Gallische bos van de Carnutes, is een van de mooiste wouden van Frankrijk, dat pronkt met het label ‘forêt d’exception’. Het is de ideale omgeving om te wandelen, mountainbiken of paardrijden. Wil je meer weten over dit natuurschoon, las dan een stop in in Carnuta, het huis van de mens en het bos. Deze ludieke, interactieve plek ligt in het dorp Jupilles, te midden van het bos. Beelden, geluiden, films, maquettes, spelletjes, … Carnuta is geen museum als een ander: je duikt er met al je zintuigen in de wereld van het bos.

Duik de natuur in zoals uit de kinderboeken op de Ferme de Bleuets.

Deze plek is heel idyllisch: alles is er mooi, rustig en lieflijk. De Ferme des Bleuets is een beetje het platteland uit je kinderboeken, waar het leven bijna stilstaat. Klein en groot genieten er van de activiteiten in de volle natuur. Paardentochten maar ook kookcursussen (jam, sorbets en taarten op basis van producten van de boerderij), fruitpluk en dierenverzorging: echt contact met de natuur, dat de kinderen niet zullen willen loslaten.

Verken het eerste botanische attractiepark van de wereld

Op een uurtje rijden van de Vallée du Loir bevindt zich Terra Botanica. 500.000 planten vertellen er de lange geschiedenis van planten, die uit alle hoeken van de wereld afkomstig zijn en zich aan het zachte klimaat van de Loire hebben aangepast. Bij Terra Botanica valt dus heel wat te ontdekken en te beleven: leuke spelletjes, het kaboutereiland met zijn hoge torens, 4D-films, een trip in een kabelballon, een wandeling in de boomkruinen, boottochten in de natuur, … Het is dan ook niet verrassend dat dit park al bij de favoriete parken van Frankrijk wordt gerekend