Activiteiten voor de hele familie

De zomervakantie is bijna ten einde. Op vakantie met de familie is het vaak een hele uitdaging om activiteiten te vinden die jong én oud kunnen plezieren. Daarom zet de Atlantische Loirestreek vijf familieactiviteiten in de regio op een rijtje.

Les Machines de l’île in Nantes

Les Machines de l’île is het artistieke project van François Delarozière en Pierre Orefice. Het park op de oude scheepswerven van de stad vormt het kruispunt tussen de fantasie van Jules Verne (geboren in Nantes!), de mechanische wereld van Leonardo da Vinci en de industriële geschiedenis van Nantes. De zeemonsters, de hangende tuinen, de Grand Eléphant en andere mechanische wezens laten zowel kinderen als volwassenen dromen.
Prijs: € 8,50 per volwassene, € 5,50 per kind, gratis tot 4 jaar
Meer informatie op: www.lesmachines-nantes.fr

Recreatiepark la Colmont

In Gorron (Mayenne) kan de hele familie zich uitleven in dit avontuurlijke recreatiepark: hoogteparcours in de bomen, swingolf, paintball, kajaks, kano’s of mini-rafts. Kortom, heel wat te beleven voor sportieve gezinnen.
Prijs: Tussen € 2 en € 35, afhankelijk van de activiteit (de toegang tot het park is gratis)
Meer informatie op: parcloisirscolmont.wixsite.com/gorron

De Abdij van Fontevraud

Welkom in het grootste abdijcomplex van Europa, een uitzonderlijke plek die negen eeuwen geschiedenis laat zien. De Abdij werd opgericht als ideale stadstaat en werd later een bolwerk van abdissen, een gevangenis en een centrum voor moderne kunst. Het hele gezin wordt er ondergedompeld in een tijdloze ervaring, dankzij themabezoeken, spelletjes, workshops, shows en tentoonstellingen. Een schattenjacht op de iPad (beschikbaar in het Frans en het Nederlands) laat jongeren de geschiedenis van de site op ludieke wijze ontdekken.
Prijs: speciaal familietarief voor 2 volwassenen en minstens 2 kinderen (€ 28)
Meer informatie op: www.fontevraud.fr

Het Océarium van Le Croisic

Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht langs de koraalriffen en de diepten van de Stille Oceaan, van de Atlantische kust tot het diepblauw van de Middellandse Zee. In dit grote aquarium in Le Croisic, op 1 uur van Nantes, vind je meer dan 4.000 zeedieren. Maak kennis met al wat leeft in de zeeën en oceanen van de wereld door middel van leuke activiteiten: voeder de pinguïns, bewonder de machtige Australische haaien, wuif naar de duikers die door de tunnel zwemmen,…
Prijs: € 14,5 per volwassene, € 11,5 per kind, gratis tot 3 jaar
Meer informatie op: www.ocearium-croisic.fr

De dierentuin van la Flèche

De dierentuin van La Flèche combineert respect voor de biodiversiteit met innovatie en verwondering in een 18 hectare groot park waar 1500 dieren leven. Het is een van de 5 meest bezochte dierentuinen in Frankrijk. De dierentuin legt een grote nadruk op het welzijn van de dieren en probeert hun leefomgeving zo goed mogelijk na te bootsen dankzij 800 zorgvuldig geselecteerde plantensoorten. De dierentuin biedt verschillende activiteiten aan, waarvan ‘Keeper for a Day’ zeker de origineelste is. Kruip voor één dag in de huid van dierenverzorger en geef de dieren te eten, maak hun hok gezellig en ontdek dit spannende beroep van heel dichtbij!
Prijs: € 24 per volwassene, € 19 voor kinderen tot 11 jaar, gratis tot 3 jaar
Meer informatie op: www.zoo-la-fleche.com

Meer informatie op www.atlantische-loirestreek.com

Reis van Brussel naar de Atlantische Loirestreek:

  • 4u50 met de trein
  • 7u met de auto
  • 1u30 met het vliegtuig