Adembenemende bergvakantie in de vallei van Stubai

De zomer in de Stubai-vallei beleef je buiten, met frisse lucht, een uniek panorama en de alpine diversiteit. Dit jaar zal de Stubai-gletsjer zijn jonge bezoekers verbazen, de Schlick 2000 doet zijn naam als wandelcentrum eer aan, de Elferbahn-lift in Neustift is langer actief en de Grawa-waterval nodigt je uit op zijn nieuwe platform.

Ervaar de fascinatie van gletsjers

Als u deze zomer de Stubaier-gletsjer verkent let dan op de unieke ervaringen met de natuurlijk en een letterlijk gigantisch hoogtepunt. In het Koninkrijk der Sneeuw staat een indrukwekkende, zes meter hoge mammoet die de verbinding maakt met het bergstation Eisgrat. Hier ga je terug naar de ijstijd. De zes meter hoge en meer dan zeven meter lange mammoet gemaakt van hout gaat open op 14 juli 2019 als onderdeel van het evenement “Fascination of Ice”. De mammoet – een blikvanger op zich – zal vooral jonge bezoekers boeien, die zich op de Mammoth-avonturenspeeltuin kunnen uitleven met verschillende speelactiviteiten, waaronder een slakkenglijbaan, een trechter, een klimmuur en een zandlift.

Tegelijkertijd, op meer dan 3000 meter, is de Stubai-gletsjerwereld niet alleen een genot voor gezinnen, maar ook voor bergbeklimmers en fans van een mooi uitzicht. De vallei ligt op slechts 45 minuten van de Tiroler hoofdstad Innsbruck en dat zorgt voor zowel vakantiegasten als dagjesmensen. De gemakkelijke bereikbaarheid en de snelle klim op de moderne 3S Eisgratbahn in combinatie met het veelzijdige zomeraanbod, maken de Stubai-gletsjer tot de ideale bestemming om de zomerse hitte te ontvluchten.

De Schaufeljochbahn brengt u verder naar 3.165 meter boven de zeespiegel. Slechts na een paar minuten lopen van het bergstation bereik je het topplatform TOP OF TYROL op 3.210 meter hoogte. Het panoramische uitzicht strekt zich uit over 109 toppen boven de 3000 meter en biedt een fascinerend uitzicht op de omliggende bergen van de Stubaier Alpen tot aan de Dolomieten en de Schaufeljoch-kapel. Het platform is trouwens door het tijdschrift GEO verkozen in de top tien van meest spectaculaire uitkijkplatformen ter wereld.

Van berg tot bos in Schlick 2000

In het wandelcentrum Schlick 2000 in Fulpmes zegt de naam alles. Een breed, 65 kilometer lang netwerk van wandelpaden leidt door het Kalkkögel-gebergte, beter bekend als de Dolomieten van Noord-Tirol. Op meer dan 2100 meter starten leerrijke thematische wandelpaden, zoals het “Alpenpflanzenlehrpfad” of de “Naturlehrweg”, die zich concentreren op de flora en fauna van de Alpen. Het uitkijkplatform ‘StubaiBlick’, niet ver van het bergstation van Kreuzjoch, biedt een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen en onthult legendes. Op drie dagen in augustus is het ook het toneel van atmosferische sunrise-excursies.

Ten westen van het bergstation leiden wandelpaden naar het “Alpin Erlebnispark”, met geweldige uitdagingen voor bergbeklimmers, de toegang tot de Stubaier Höhenweg en de “Gletscherblick”.

Kinderen rennen op hun beurt langs de “Scheibenweg” naar het Froneben-middenstation, waar de “Stubai Baumhausweg” vertakt. Boomhutten en buitengewone speelactiviteiten kan je er ontdekken en spelen en rusten tussen de grond en de boomtoppen.

Extra lange gondeltochten op de berg Elfer

In het midden van de vallei en vanaf een lange afstand zichtbaar: de Elfer, de monumentberg van Neustift in de Stubai-vallei. Niet alleen het uitzicht op het imposante rotsmassief is uniek, maar ook de bijnaam “balkon van de Stubai-vallei”. Als je het zelf wilt zien, heb je dit seizoen bijzonder veel tijd om dit te doen. De Elferbahn is van mei tot begin november continu actief. Aangekomen bij het bergstation, zullen bezoekers de grootste zonnewijzer in de Alpen zien. Het is het startpunt voor informatieve wandelingen over de “Geh-Zeiten-Weg”, de paden naar het Pinnistal en de “Gratzengrübel”, een plek met natuurlijke schoonheid. Wandelaars en gezinnen met kinderen zijn hier zichtbaar ontspannen. Onder de klok stijgen de paragliders en deltavliegers op tot hoge hoogten. Downhill-bikers dalen via twee trails – de “Eins Einser” en de “Zwei Zweier” -trail – het dal in en klimliefhebbers beklimmen de ruige naalden van de Elfermassiv op sportieve Via Ferratas.

Comfortabel op de Serlesbahnen in Mieders

De Serlesbahnen in Mieders hebben geïnvesteerd in comfort en toegankelijkheid. Vanaf deze zomer kunnen ze na de uitbreiding van het station tot een kwart meer passagiers vervoeren naar het Koppeneck-bergstation, waar de hotspot van het gebied ligt, het Serlespark. Met zijn glinsterende smaragdgroene reservoirbassin en drie andere zwembaden is het de ideale wereld van avontuur en ontspanning voor het hele gezin. In de toekomst is het toegankelijk via een langzaam aflopend toegangspad, ideaal voor kinderwagens en rolstoelen. Bovendien wordt het scala aan activiteiten op de Miedererberg aangevuld met de “Bewegungsparcour”, de Serles-trein naar het Maria Waldrast-klooster en de drie observatieposten, namelijk “Koppeneck”, “Karwendelblick” en “Serlesblick” .

WildeWasserWeg krijgt nieuw platform

De WildeWasserWeg is het hoogtepunt van de bergvakantie in het Stubaital. Aantrekkelijke stops onderweg zijn een adembenemende kloof genaamd “Ruetz Cataract” en de Grawa-waterval, het hart van de WildeWasserWeg. De altijd aanwezige nevel van de waterval heeft een gezond effect, dat wetenschappelijk is bewezen. Aan de voet van de watervallen zijn ligstoelen geïnstalleerd.