Afrikaanse bucketlist

De Kilimanjaro beklimmen, op safari gaan, logeren in een luxueuze lodge, de Victoriawatervallen bewonderen of genieten van het mooiste strand ter wereld. Je beleeft het allemaal in Afrika! Wist je dat de zomer de beste periode is om al deze activiteiten te doen? Ethiopian Airlines, de grootste Afrikaanse luchtvaartmaatschappij, ziet dan ook dat de boekingen sterk in de lift zitten. Je kan nu nog interessante deals doen, maar snel zijn is de boodschap! We sommen graag 8 Afrikaanse ‘once in a lifetime experiences’ die je deze zomer niet wil missen.

Deadvlei en Sossusvlei – Namibië

Tot wel honderden meters hoog zijn ze: de rode duinen van de Sossusvlei. Ondanks hun grootte, zijn ze altijd in beweging. Soms met desastreuze gevolgen want in de Deadvlei snoerden ze een vruchtbare oase volledig af van water. Maar dat zorgt dan weer voor een indrukwekkend panorama op de witte, droge kleivlakten met skeletten van eeuwenoude acaciabomen.

Beste reistijd: van juli tot en met oktober met temperaturen begin van de 20°C en weinig kans op regen. In die periode heb je ook het meeste kans om wilde dieren te spotten.

Kilimanjaro – Tanzania

Met een hoogte van net geen 6.000 meter domineert de Kilimanjaro de Afrikaanse skyline. Wie de top wil bereiken, staat voor een stevige tocht. Afhankelijk van de route die je kiest, ben je vijf tot veertien dagen onderweg. Maar wie voet zet op de besneeuwde top geniet van een waanzinnig uitzicht op de vlaktes van Tanzania.

Beste reistijd: van midden juni tot en met oktober.

Luxe safari lodge – Kenia

Ze lijken wel weggelopen uit een futuristische film: de luxueuze lodges van Mahali Mzuri van de Virgin groep van Richard Branson. In deze gigantische tenten logeer je in een wel erg unieke setting. Je overnacht er namelijk middenin het natuurreservaat Masai Mara. Je profiteert dus niet alleen van een uitstekende service, maar ook van een ontzagwekkend uitzicht. Zo spot je giraffen, gnoes, zebra’s, aapjes en zelfs leeuwen vanuit je slaapkamer.

Beste reistijd: van juli tot en met september tijdens het droge seizoen dat samenvalt met de Grote Migratie van gnoes en zebra’s.

Victoriawatervallen – Zambia en Zimbabwe

Meer dan anderhalve kilometer lang, hoogtes tot 128 meter en wel 500 miljoen liter water dat elke minuut over de rotswanden naar beneden klettert. De Victoriawatervallen behoren tot de meest indrukwekkende natuurfenomenen ter wereld. Het vallende water klinkt als de donder. En het veroorzaakt een mysterieuze nevel die tot 50 kilometer verder zichtbaar is. Rond de watervallen verken je het prachtige Zambezi natuurpark waar luipaarden, olifanten, antilopen en buffels heer en meester zijn.

Beste reistijd: van juni tot en met augustus, want dan is het droge winterseizoen.

Freddie Mercury & The Rock – Zanzibar (Tanzania)

Wist je dat de legendarische Freddie Mercury ter wereld kwam en opgroeide in Zanzibar? Je ontdekt zijn roots in het gelijknamige museum en je komt te weten hoe hij muziekgeschiedenis schreef met zijn iconische band Queen. Verken je de oostkust van Zanzibar? Reserveer dan zeker een tafeltje in het exclusieve The Rock Restaurant. Daar toren je uit boven de helblauwe zee en degusteer je het lekkerste dat de Afrikaanse kust te bieden heeft.

Beste reistijd: van juli tot en met september gezien het droge seizoen.

Anse Source d’Argent – Seychellen

Op zoek naar ‘s werelds mooiste strand? Rep je dan naar La Digue, één van de paradijselijke eilanden van de Seychellen. Je waadt er in turquoise water en kijkt uit op een goudachtig strand. Al zijn het vooral de granieten rotsen met daartussen de groene palmbomen die het strand z’n magische uiterlijk bezorgen. Bij vloed verandert het strand in een hotspot voor snorkelaars. Onder water bewonder je namelijk kleurrijke koralen.

Beste reistijd: van juni tot en met augustus, dan geniet je van een aangename 25 à 30°C en is het dus niet té warm.

Avenue de Baobab – Madagaskar

Wie Madagaskar zegt, denkt meteen aan de metershoge baobabbomen die broederlijk naast elkaar staan. Vooral rond zonsopkomst en zonsondergang werpen deze eeuwenoude bomen immense schaduwen op de grond en lokken ze veel bezoekers. De zandweg die je tussen deze reuzen leidt, is dan ook één van de beroemdste lanen ter wereld. Je rijdt er makkelijk naartoe vanuit de stad Morondava of het natuurreservaat Tsingy De Bemaraha.

Beste reistijd: van juli tot en met september.

Supertip: betaalbaar in business vliegen

Wil je reizen naar Afrika in stijl en alle comfort? Dan spaar je met Ethiopian Airlines aardig wat geld uit. Dankzij een online veiling kan je je jouw Economy zitje namelijk makkelijk upgraden naar Business Class zetel annex bed. Je kiest welk extra bedrag je daarvoor over hebt. Wie als hoogste bieder uit de bus komt, wacht een zalige vlucht.