Agrotoerisme in Noord-Italië

Je ontwaakt met zicht op de bloeiende fruitbomen. Daarna geniet je van een ontbijt boordevol verse producten vanop de boerderij. Even later struin je tussen de wijnranken. Of help je de boer terwijl hij zijn geitjes voedert. Klinkt als een geweldige vakantie? Maak dan kennis met Roter Hahn.

Dit gerenommeerde kwaliteitslabel gidst je naar de meest gastvrije boerderijen van het Italiaanse Zuid-Tirol. Handig voor wie droomt van een zomerse hoevevakantie. Roter Hahn biedt maar liefst 1.700 uitmuntende vakantieboerderijen aan, verspreid over de ganse streek. Zo logeer je hoog in de bergen, op een zonnige alpenweide of in een groene vallei. En word je omringd door prachtige dieren, fruitbomen of wijnranken.

Klaar om één te worden met de natuur?

Want dat is exact wat er tijdens je hoevevakantie gebeurt. Elk seizoen heeft z’n charme. Zo kleuren de bloesems elke lente de alpenweides in. Voert de lauwe bergwind ’s zomers verrukkelijke bloemen- en kruidenaroma’s met zich mee. Overspoelt de herfst het landschap met rode, gele en goudachtige kleuren. Terwijl Koning Winter alles met een romantisch sneeuwtapijt bedekt.

Welk seizoen je ook kiest, zorg ervoor dat je vroeg genoeg boekt want de Roter Hahn-verblijven zijn populair. Zo lopen de reservaties voor de volgende zomervakantie nu al binnen. De Zuid-Tiroolse omgeving is dan ook fabelachtig. De regio ligt namelijk in het noorden van Italië. Daardoor snuif je er zowel mediterraanse als Alpiene tradities op.

Van veld tot vork

Die mix tussen het zuiden en de bergen laat zich al aan de ontbijttafel zien. Want de meeste Roter Hahn-boerderijen verwennen je ’s morgens met een uitgebreid ontbijt. Je smult er van artisanale hoevekazen, huisgemaakt brood, versgeperst sap, biologische eitjes en heel wat ander lekkers. Je eet op het ritme van de seizoenen: alles op je bord is kraakvers en afkomstig van de bloeiende velden om je heen.

Zelf aan de slag

Roer je graag zelf in de kookpotten? Goed nieuws: heel wat vakantieboerderijen pakken niet alleen uit met comfortabele kamers, maar bieden ook ingerichte appartementen met keuken aan. Daar tover je makkelijk een tongstrelend diner in elkaar. Maar niet voordat je een uitstapje naar een Zuid-Tiroolse hoevewinkel maakte.

Roter Hahn wijst je de beste producenten in de streek aan. Daar scoor je ambachtelijke zuivelproducten, vers vlees, knapperige groenten en zelfs lokale topwijnen. Tip: verschillende boerderijen hebben ook een eigen hoevecafé. Handig om eventjes op adem te komen na al dat shoppen en te genieten van de Zuid-Tiroolse boerenkost.

Traditionele ambachten

Benieuwd hoe al die verrukkelijke streekproducten worden geproduceerd? Talloze Roter Hahn-boerderijen gunnen je een blik achter hun schermen. Wie zin heeft om de handen uit de mouwen te steken, voedert de schapen, plukt druiven en appelen … of leert een eeuwenoude ambacht aan. De Zuid-Tiroolse boeren houden hun tradities namelijk in eer. Zo ontdek je de kunst van het vilten, houtsnijden of mandenvlechten.

Verblijf op maat

Of je nu samen met je kinderen van het boerderijleven proeft, met je vrienden een gastronomische hoevevakantie beleeft of gewoon met z’n tweetjes de rust en de natuur opzoekt … dankzij de praktische website van Roter Hahn vind je altijd een kwalitatief hoeveverblijf op maat. Alle vakantieboerderijen worden uitvoerig gescreend. Zo ben je zeker van een aangenaam, comfortabel, authentiek, betaalbaar en levendig verblijf.

Duurzame filosofie

Hoewel elke hoeve z’n eigen karakter heeft, word je overal hartelijk ontvangen. En dat middenin de ongerepte natuur. Die adembenemende Zuid-Tiroolse omgeving draagt Roter Hahn op handen. Ook al zijn er nog een heleboel boerderijen te vinden, zowat alle landbouwers hier werken op kleine schaal. Dankzij Roter Hahn genereren ze extra inkomsten en kunnen ze dus op deze milieuvriendelijke manier aan landbouw blijven doen. En daar draag jij als gast jouw steentje aan bij.