Avontuur op Hochjoch

Naast Erlebnisberg Golm zijn er nog heel wat avonturen te beleven in het Oostenrijkse Montafon. Zo is ook Hochjoch een graag geziene plaats tijdens gezinsvakanties in Vorarlberg. Neem de Zamang Bahn net buiten Schruns en kom in een heel andere wereld terecht midden de adembenemende natuur.

Altijd al eens alpinisme willen proberen? Op de motoriek speeltuin met boomstammen, palen, bruggen en rotsen kan het allemaal. Daarnaast is er ook een hindernissenparcours waar je evenwicht bewaren centraal staat. Ook touwen en netten kunnen worden gebruikt als hulpmiddel tijdens je uitdaging.

Het leukste deel op Hochjoch is misschien de korte wandeling richting het stuwmeer Seebligasee beter bekend als het Naturkräftepfad. De wandeling van 3 kilometer start aan Kapell Bergstation en is volledig toegankelijk met een kinderwagen. Langs het pad maak je kennis met verschillende natuurkrachten op een speelse manier. Zo kan je een echte storm creëren en torens bouwen met stenen. Een ander natuurlijk element die in de smaak zal vallen is water. Het is een fascinerende krachtbron die je leert kennen op een speelse manier zoals waterfonteinen, vlotten voortstuwen en een blote voetenpad.

Voor de meer geoefende wandelaars is de Seetalwanderung een aanrader. Via smalle paadjes langs blauwe bergmeren leer je de natuur pas echt kennen met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Hou steeds je ogen wijd open tijdens de wandeling van bijna 5 kilometer. De marmotten liggen altijd op de loer.

Na een dag wandelen en avontuur is een frisse afsluiter zeker welkom. Overweeg zeker het Alpenbad Montafon in Schruns-Tschagguns. Met de gastenkaart is je toegangsticket trouwens inbegrepen. Het Alpenbad Montafon is het grootste avonturenzwembad in de regio. Het bestaat uit een natuurlijke zwemvijver, 50m zwembad en sportbad. Daarnaast is er een avonturenbad met waterfonteinen, stromingskanaal en verschillende glijbanen. Tenslotte is er ook een zwembadje voor de allerkleinsten, een speeltuin en een beachvolleybalveld.