Bärenland: Avontuur voor het hele gezin

Eén van de populaire attracties in het Oostenrijkse Vorarlberg kan je vinden in Danofen in het Klostertal. Neem de Sonnenkopf kabelbaan en je komt in een fantasierijk land terecht op 2000m hoogte. In Bärenland staan beren centraal en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Zeker niet bij de jongsten onder ons.

Om een mooie indruk te krijgen van Bärenland is de Bärenweg een aanrader. Dit is een korte en vlakke gezinswandeling van slechts 400 meter die start en eindigt aan de kabelbaan Sonnenkopf. Met diverse interactieve tussenstops leren groot en klein de geschiedenis kennen van Bruno de beer. Bruno was de eerste beer in 170 jaar die werd ontdekt in Oostenrijk.

Centraal in Bärenland ligt het berenmeer waar de kids kunnen varen en ravotten. In totaal zijn er maar liefst 30 verschillende berenattracties te ontdekken. Denk maar aan de berengrot, berengondola, berenrafting, berenspeelplaats berenwaterspelen, … Leuke extra is dat er iedere zaterdag en zondag tijdens het zomerseizoen een kinderprogramma wordt voorzien.

Van al dat spelen krijgt een mens natuurlijk honger. In het panoramarestaurant Sonnenkopf kan je terecht voor een hapje en een drankje. Terwijl volwassenen genieten van het uitzicht op de bergen kunnen de kleinsten zich laten gaan op het springkasteel. Kies voor het dagmenu of één van de snacks. Ook de vroege vogels zijn welkom want ook ontbijten is hier mogelijk.