Batterijen opladen in Zuid-Tirol

Geen betere plek om tot rust te komen dan in de bergen. De frisse lucht en de adembenemende natuur brengen je energie terug helemaal op peil.

Vegan way of life

Zuid-Tirol ademt natuur. De locals dragen dan ook veel zorg voor al dat moois rondom hen. Van klimaatboerderijen en biohotels tot uitstekend openbaar vervoer. Wil je meer tips over duurzaam reizen? Vraag dan raad bij de lokale dienst voor toerisme.

Tip: La Vimea noemt zichzelf trots het eerste vegan hotel van Italië. Hier is vegan geen keuze maar een bewuste ‘way of living’. Op je bord proef je louter 100% plantaardige, lokale, verse ingrediënten die op biologische wijze geteeld worden. Het hotel ligt tussen de bergen, heeft een eigen park en biedt dagelijks yogasessies aan vanop een prachtig groot terras.

Relaxen in een ‘open air’ wellness

Zoek zeker één van de prachtige meren van Zuid-Tirol op. Je kan er heerlijk zwemmen of pootje baden met zicht op de bergen. Kalterer See, Dürrensee en Völser Weiher zijn enkele van de bekendste.

Tip: ook in de natuur, weg van alle drukte en hectiek, dat is wat je in Piz Aich Natur Chalet te wachten staat. Omgeven door naaldbomen, bergen en groene weiden ben je hier op de perfecte plek voor een digital detox. Neem even de tijd om niets te doen, achterover te leunen en te luisteren naar het ruisen van de wind die uit de bergen komt gewaaid. De chalet is tevens de ideale uitvalsbasis voor een fikse wandeling of fietstocht.

Wijnen wijnen wijnen

Tijdens een dagje degusteren mag een heerlijk aperitief niet ontbreken. Liefhebbers van frisse, zomerse smaken zullen helemaal weg zijn van Hugo, een typisch lokaal drankje met sprankelende wijn, vlierbloesemsiroop en munt.

Tip: waar ooit appelbomen stonden, pronken nu de wijnranken van Wine Logde Pratenberg. Deze kleine, onafhankelijke wijngaard deelt z’n passie graag met z’n gasten. Iedereen die houdt van wijn is er welkom en kan er proeven van de lekkere, eigenzinnige creaties van het huis. Slapen doe je in ruime appartementen met zicht op de bergen en op de stad Meran/Merano.

Duurzaamheid troef

één zijn met de natuur? Verplaats je dan met het openbaar vervoer en beperk zo jouw impact op deze prachtige omgeving. Zuid-Tirol heeft een uitstekend netwerk van duurzaam openbaar vervoer. Met de Mobilcard doorkruis je makkelijk de hele regio.

Tip: nog meer genieten in open lucht? Dan zal Golden Rose je echt euforisch maken. Het wellnesscomplex van dit hotel bevindt zich namelijk in open lucht. Een Finse sauna tussen de boomtoppen, een buitenzwembad met panoramisch zicht op de bergen, massages met natuurlijke oliën… moeten we nog meer zeggen?

Puur natuur

De imposante bergen en idyllische wijngaarden van Zuid-Tirol vormen het ideale decor voor lopers en nordic walkers. In deze uitgestrekte regio vind je behalve talloze uitgestippelde routes ook het grootste nordic walking park van Europa

Tip: luxe kan ook duurzaam zijn, dat bewijst het nagelnieuwe Gfell Hotel. Dankzij z’n magistrale architectuur gaat het gebouw bijna helemaal op in z’n omgeving. Binnen word je getrakteerd op een adembenemend zicht op de Dolomieten en zelfs in de sauna kijk je uit op de bergen. In het restaurant is het dan weer genieten van de lokale, gezonde keuken.