Beleef een culinaire reis rond de wereld met Emirates

Wil je toch nog de wereld rondreizen? Emirates helpt reizigers ontsnappen uit hun dagelijkse routine en nodigt hen uit voor een culinaire reis over de hele wereld – door middel van koken andere culturen te ontdekken. Voor een culinaire reisinspiratie, delen chef-koks van Emirates favoriete driegangenmenu’s en geven ze de globetrotters een voorproefje voor de volgende reis.

Voorgerecht: Specerijen en linzen in de Verenigde Arabische Emiraten

In het Midden-Oosten staan linzen en andere peulvruchten bekend als populaire bronnen van voedingsstoffen. Daarom presenteert Emirates-chef Said El Alam als voorgerecht een traditionele Arabische linzensoep. “Dankzij de vele verschillende kruiden krijg je door zijn kenmerkende smaak meteen het gevoel alsof je door een van de beroemde exotische kruidenbazaars in de Golf wandelt”, zegt Said over het gerecht. Het recept van Emirates voor linzensoep is eenvoudig genoeg voor elke beginnende thuiskok en de perfecte manier om je culinaire reis te beginnen.

Voor een echte Midden-Oosterse ervaring heeft Emirates ook enkele van de meest populaire Arabische gerechten beschikbaar gemaakt voor zijn fans, waaronder de kenmerkende garnalen machbous.

Hoofdgerecht: Smaken van India

Voor het hoofdgerecht kunnen thuiskoks India bezoeken en een smaakvolle lamsbiryani proeven. Emirates-chef Ravi Nage presenteert het traditionele Indiase gerecht lamsbiryani met yoghurt raita: “Het gebruik van typische Indiase kruiden zoals kardemom brengt je naar een van de vele prachtige kruidenplantages van het land, zoals de Cardamom Hills tussen Kerala en Tamil Nadu”, legt hij uit.

Nagerecht: Zoete verleiding uit Europa

Tenslotte, er is altijd ruimte voor een nagerecht en sommige chefs beweren zelfs dat het dessert het belangrijkste onderdeel van een menu is. Udo Leick, Emirates Duitse Chef introduceert Emirates ‘recept voor pannenkoekjes met appelcompot. Bekend onder veel verschillende namen in Europa: flensjes, crepes, pannenkoekjes, panecakes zijn erg populair bij alle leeftijdsgroepen en wordt zowel als hoofdgerecht als dessert geserveerd. “Samen met de heerlijke appel-, roomkaas- en rozijnenvulling brengt de smaak je meteen naar een gezellig café in Parijs of een chalet op een bergtop in Zuid-Duitsland of Zwitserland”, verheugt Udo zich over het gerecht.

Deze internationale gerechten en vele andere gastronomische meergangenmenu’s – altijd aangepast aan het land van bestemming en bereid met lokale ingrediënten – komen uit de receptenboeken van Emirates. Elk jaar worden meer dan 110 miljoen maaltijden uit 12.450 verschillende recepten geserveerd aan boord van het Emirates-restaurant in de lucht en met dezelfde aandacht voor detail in First, Business en Economy Class. De chef-koks van de luchtvaartmaatschappij richten zich op eenvoudige, goed bereide gerechten met de nadruk op verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit en worden maandelijks aangepast.