Beleef een trendy zomervakantie in de bergen

Trailrunning, canyoning, mountainbiken, logeren in een Hard Rock Hotel, genieten van het kooktalent van jonge chefs….. mag je zomervakantie in de Alpen ook wat trendy zijn ? Reis dan naar Davos Klosters, een moderne topbestemming in het schitterende kader van de Zwitserse Alpen.

In Davos Klosters houdt men de balans in evenwicht, met een aanbod van sport- en recreatiemogelijkheden die de klassieke natuur- en bergliefhebber boeien én met een waaier van uitdagingen voor zij die de Alpen op een trendy manier willen ontdekken. De zomer in Davos Klosters beleef je langs wandel- en fietspaden of je kiest voor een adrenalineboost en extreme uitdagingen op panoramische routes of in diepe kloven. Deze combinatie maakt van Davos Klosters een unieke bestemming in de Zwitserse Alpen die ook jongeren en jonge gezinnen met kinderen aanspreekt. Davos Klosters is vibrerend, hip, uitdagend, trendy én ‘SportsUnlimited for Everybody’ .

Het is de slogan van de toeristische dienst van Davos Klosters, niet zomaar reclamewoorden want het aantal mogelijke sportieve activiteiten is haast onbegrensd. Met de Davos Klosters Card krijg je als gast gratis toegang tot maar liefst 800 leuke, sportieve en spannende activiteiten. Het aanbod geldt vanaf één overnachting in de regio.

Een kick-vakantie

Ben je klaar om je hart een versnelling hoger te laten slaan ? Reis dan naar Davos Klosters waar de uitdaging wacht in een schitterende bergwereld. De uitgestrekte natuurgebieden tussen Davos en Klosters zijn ideaal voor een trailrunning. Offroadhardlopen over rotsen en bergbeekjes is super, in een omgeving waar je geniet van het hoogalpinegevoel. Probeer de onvergetelijke track op de Parsenn, 2300 meter hoog. Met liften worden mountainbikers in geen tijd naar grote hoogte gebracht. Daarna suis je in een duizelingwekkende vaart naar het dal. Om dé kick te beleven kies je voor de vermaarde Alps Epic Trail, internationaal gelabeld, 32 km onvergetelijke avontuur. En mag het ietske meer zijn dan een vleugje adrenaline dan ga je abseilen langs watervallen, een mix van zwemmen en klimmen.

Tijdens een vakantie met kinderen zal je beslist het project Gwunderwald leren kennen, een reeks educatieve wandelpaden in een bos dichtbij Davos. Langs elke wandelroute zijn er een educatieve stopplaatsen waar je op een creatieve manier leert over het bos en zijn bewoners.

Davos Klosters heeft nu ook een Foxtrail-parcours dat plezier, actie en sensatie combineert voor het ganse gezin. Op een speelse manier maak je een ontdekkingstocht door je vakantiegebied. Er zijn korte en langere parcours, makkelijk of iets moeilijker en je kan starten op een uur dat je zelf verkiest. Net als een fox, een vos, ga je op schattenjacht door de natuur, een onvergetelijke ervaring.

Trendy genieten

Davos Klosters heeft een waaier aan logiesmogelijkheden en sommige zijn werkelijk uniek. Het Hard Rock Hotel Davos bijvoorbeeld combineert meeslepende muziek met de schoonheid van de Alpen. Het viersterren logies bezorgt je niet alleen comfort en gezelligheid maar ook een unieke muzikale ervaring (www.hardrockhoteldavos.com). Ook Hotel Grischa (www.hotelgrischa.ch) staat garant voor een heerlijk verblijf. Je bent op nauwelijks 100 meter van de kabelbaan, de kortste weg naar de bergwereld, en na het bergavontuur geniet je in één van de vijf restaurants, van massages en schoonheidsbehandelingen.

Ook wat lekker eten betreft kan je in Davos Klosters vele kanten op. Er zijn tal van kindvriendelijke restaurants en voor de echte bergliefhebber-foodie is er een aanbod van restaurants met typisch lokale keuken, GaultMillau plaatsen en toffe eetgelegenheden zoals het Hard Rock restaurant.