Beleef Noord-Brabant

Ga dan virtueel op bezoek bij onze noorderburen, in de prachtige provincie Noord-Brabant. Het enige dat je nodig hebt is toegang tot het internet. VisitBrabant heeft namelijk tal van leuke, digitale initiatieven op een rijtje gezet waardoor we toch een beetje op vakantie kunnen. Een ideale voorbereiding om Noord-Brabant later dit jaar nog met eigen ogen te ontdekken!

Digitaal op museumbezoek met podcasts en vlogs

De musea fysiek gesloten? Dan schakelen we over naar een digitaal bezoek. Zo loopt er in het Philips Museum in Eindhoven een expositie over vinyl, hipper dan ooit. Via prachtige beelden én een interessante podcast waan je je zo in het museum. In Overloon kan je het Oorlogsmuseum bezoeken, één van de oudste musea in Europa over WOII. Zij maken iedere week een leuke vlog waarin ze je meenemen langs hun fascinerende objecten. In het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch werd een film gemaakt met acteur en presentator Lucas De Man als rondleider.

Fun voor de kids met de Brabantse kleurplaten

Het zijn wat donkere tijden momenteel, dus reden genoeg om voor wat meer kleur te zorgen. VisitBrabant biedt zo 13 originele Brabantse kleurplaten aan! Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en laat je volledig gaan op een tekening van de Beekse Bergen, de Efteling, Vincent Van Gogh, de stadspoort van Bergen op Zoom en zoveel meer.

The Isolation Sessions: Live optredens in je huiskamer

Waarschijnlijk staat je Spotify playlist op repeat dezer dagen en mis je de intieme concert vibe. Via The Isolation Sessions heb je de kans om die vibe toch in je kot te krijgen. In de Eindhovense concertzaal De Effenaar staat er elke dag een nieuwe lokale band of singer-song writer op het podium, van rock tot hiphop. Via een kwalitatieve livestream kom jij aan je portie dagelijkse muziek!

Met het gezin naar de musical of de zoo!

Deze initiatieven zijn een voltreffer voor de kleinste onder ons én zorgen voor de ultieme familieactiviteit. Zo heeft de Efteling de musical “De Sprookjessprokkelaar” op YouTube gezet. “De Sprookjessprokkelaar” is een ideale familiemusical vol dans en muziek. Plezier gegarandeerd! Daarnaast brengt De Zoo in Overloon verslag uit vanuit de dierentuin op hun Facebookpagina en kan iedereen vragen stellen aan de dierenverzorgers. Krijgen de kids niet genoeg van de dieren? Neem ze dan mee op safari in de Beekse Bergen!

Brabant vanuit de lucht

Dat Brabant veel te bieden heeft als citytrip bestemming staat vast. Dat bewijst VisitBrabant nog maar eens door de meest indrukwekkende drone-beelden van de provincie op te lijsten. Zo bewonder je onder andere de dieren in Safaripark Beekse Bergen, de sfeervolle stad ’s-Hertogenbosch en het rustgevende natuurgebied De Malpie. Perfect om die reiskriebels even aan te wakkeren…

Het lijstje met digitale initiatieven wordt constant geüpdate en kan je via volgende link raadplegen: https://www.visitbrabant.com/nl/blog-overzicht/brabant-vanuit-huis-ontdekken