Bergactiviteiten in Serfaus-Fiss-Ladis

Hoog op een zonnige Tiroolse hoogvlakte ligt de vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis, waar je ‘s zomers met het hele gezin geniet van uiteenlopende activiteiten in de zuivere berglucht.

De drie bergdorpen Serfaus, Fiss en Ladis zijn omgeven door de hoge toppen van de Samnaun-groep en de Ötztaler Alpen. De dorpen liggen op een hoogvlakte tussen 1.200 en 3.000 meter boven de zeespiegel met een adembenemend panorama. Samen vormen ze een uitzonderlijke, unieke en gezinsvriendelijke vakantieregio en met meer dan 2.000 zonuren per jaar is het hier puur genieten. Hier staat alles in het teken van een leuke vakantie voor gezinnen, fijnproevers en actievelingen. Klinkt dat als een sprookje? Maar dat is het niet. Het is een zomerdroom die uitkomt in de fantastische bergwerelden van Serfaus-Fiss-Ladis.

Voor sportievelingen en actiehelden valt er heel wat te beleven. Zo kunnen mountainbikers zich er helemaal uitleven. Liever op een rustiger tempo? Kies dan een van de vele fietspaden. Actie kun je vinden in het Bike Park Serfaus-Fiss-Ladis en op de gevarieerde singletrails. Hang je graag aan rotsen? Dan kun je jouw hart hier ophalen aan een van de via ferrata’s, het klimpark of in de boulderhal.

En hier is wandelen ook voor kinderen leuk, er zijn leuke avonturenpaden voor kinderen, ze kunnen zich op het goudzoekerspoor begeven of de mascottes bezoeken. Met kleine kinderen op reis met kinderwagen? In Serfaus-Fiss-Ladis zijn er heel wat geschikte buggywandelroutes en kun je zelfs een e-buggy uitlenen.

Maar dat is niet alles. In Serfaus moet je zeker een bezoekje brengen aan het ‘Murmliwasser’, de ‘Murmli-Rodeo’ en de ‘Murmliweg’ waar de mascotte Murmli het hele gezin uitnodigt op leuke avonturen. Een ritje op de rodelbaan Familien-Coaster-Schneisenfeger of bungelen aan de Flying Fox mag zeker niet ontbreken. In Fiss beleef je een adrenalinekick in Sommer-Funpark Fiss met zijn hoge springtoren, de ‘Skyswing’-megaschommel, de ‘Fisser Flieger’ en de ‘Fisser Flitzer’. In de mythenwelt van Ladis ontdek je in het bos rond het Wodebad en de Wodeturm het mysterieuze verhaal over de reus Wode.

Tip! Alle gasten die overnachten in een van de geselecteerde partneraccommodaties, krijgen bij het inchecken de Super. Sommer. Card.