Bespaartips voor een huurauto

De prijs voor een huurauto tijdens je vakantie ligt nu opvallend hoger. Dat is het resultaat van grote tekorten op de auto(huur)markt in combinatie met de stijgende vraag. Aangezien er nog niet meteen een oplossing in het verschiet ligt, helpt autohuurexpert Sunny Cars vakantiegangers op weg met een aantal besparingstips. Zo vermijd je bijvoorbeeld extra kosten door je huurauto zo vroeg mogelijk te reserveren, controleer je best de dekking van je verzekering en mag je niet vergeten om ook de kosten voor eventuele extra’s in te calculeren. Alle tips om de hoge autohuurprijzen enigszins te drukken, vind je hieronder.

Op tijd boeken was nooit zó belangrijk

Hoe eerder je boekt, hoe meer je kunt besparen. Door je huurauto zo vroeg mogelijk te reserveren, vermijd je prijsstijgingen en heb je een grotere keuze op vlak van autocategorieën. Zeker voor kleinere modellen is er namelijk minder aanbod op de markt door de aanhoudende schaarste. Daardoor moeten sommige reizigers een grotere auto kiezen dan ze eigenlijk nodig hebben. Dit leidt tot onnodige extra kosten. Bij Sunny Cars kun je je reservering tot 1 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren. Zo ben je verzekerd van een huurauto, maar kun je je plannen altijd nog wijzigen.

Controleer kosten voor extra’s

Hou er rekening mee dat extraatjes zoals navigatiesystemen, kinderzitjes en one-ways waarbij je de auto op een andere plaats inlevert dan je hem hebt opgepikt, ook zorgen voor extra kosten boven op de huursom. Bovendien rekenen lokale verhuurders regelmatig bijkomende kosten aan voor een tweede bestuurder of voor bestuurders die jonger zijn dan 21 of 25 jaar. In sommige gevallen is ook het aantal maximale kilometers gelimiteerd. Vermijd onaangename verassingen door op voorhand goed te controleren of er bijkomende kosten van toepassing zijn voor je gewenste extra optie. Bij Sunny Cars worden deze aanvullende kosten duidelijk gecommuniceerd tijdens het reserveren.

Let op je huurtermijn

Bij autohuur wordt er altijd gerekend in termijnen van 24 uur. De huurperiode gaat in zodra je de auto ophaalt, ongeacht of dit ’s ochtends of ’s avonds is. Denk daarom vooraf al goed na wanneer je de auto precies nodig hebt en hou je aan de afgesproken ophaal- en inlevertijd. Kom je te laat? Dan moet je een extra dag betalen. Om bijkomende kosten te vermijden kun je daarom om een tijdsbuffer inbouwen voor onvoorziene vertragingen onderweg.

Kies de juiste verzekering

Een goede verzekeringsdekking is erg belangrijk zodat je bij schade of verlies niet moet opdraaien voor extra kosten. Iedere huurauto heeft altijd een aansprakelijkheidsdekking, een schadeverzekering en diefstalverzekering. Al is de invulling van die verzekeringen niet overal gelijk. Zo kan het niveau van de dekkingen verschillen alsook het eigen risico en dus de onverwachte kosten. Reserveer je je huurauto bij Sunny Cars? Dan ben je all-in verzekerd en kom je niet voor verrassingen of onverwachte kosten te staan.

Lees de kleine lettertjes

Zorg ervoor dat je het huurcontract, inclusief de kleine lettertjes, nog eens aandachtig naleest voor je het ondertekent bij het ophalen van je huurauto. Zo vermijd je dat er ongevraagde extra diensten of upgrades in je contract staan. Is er iets onduidelijk of is het contract in een andere taal opgesteld? Vraag dan om extra toelichting, want zodra je handtekening op het contract staat, is het bindend. Heb je toch twijfels over de voorwaarden van je huurcontract, dan kun je bij Sunny Cars 24/7 contact opnemen met het noodnummer.

Zeg nee tegen onnodige diensten

Helaas proberen sommige verhuurders ter plaatse nog extra verzekeringen of upgrades te verkopen. Om verwarring te vermijden wanneer je je huurauto oppikt, is het verstandig om deze extra diensten vooraf al te controleren. Niet zeker wat je boeking precies inhoudt? Bekijk dan je reserveringsvoucher, daar staan de geboekte diensten in de meeste gevallen op vermeld. Bij twijfel kun je best contact opnemen met het autoverhuurbedrijf waar de reservering is gemaakt zodat je goed voorbereid aan de verhuurbalie staat.

Check de verkeersregels en tolheffingen op je bestemming

De verkeersregels kunnen erg verschillen van land tot land en de boetes voor het niet naleven van deze regels lopen soms hoog op. Zo is het in een aantal landen bijvoorbeeld verplicht om ook overdag met je lichten aan te rijden. Verder werken sommige landen met tolwegen of vignetten die je moet aankopen. Controleer daarom de geldende verkeersregels en verplichtingen zodat je niet voor verrassingen en onverwachte kosten komt te staan.

De boodschap van Sunny Cars

Sunny Cars is een optimist. Positief, helder en eerlijk volgens het motto Rent a smile. Ons doel is dat als je een huurauto via Sunny Cars huurt, je zorgeloos kunt genieten. Kies voor handige services (zoals de Fastlane, Online Check-in, Geen Waarborg service en meer!) die je autohuur nóg makkelijker maken en ontdek je vakantiebestemming optimaal. Je weet vooraf al, dat er ook achteraf geen gedoe is. En als er wel iets is, dan staan onze autohuurexperts altijd voor je klaar. En dát zorgeloze gevoel, is waarmee wij ons onderscheiden van andere bedrijven.

Nog even de handige services op een rij:

Fastlane: Met de Fastlane hoef je niet in de wachtrij te staan, want je krijgt voorrang bij de verhuurbalie of je kunt gebruikmaken van de speciale Fastlane. Zo kun je nog sneller de weg op. Ook fijn met kids om niet nog een uur in de rij te hoeven staan!

Online Check-in: Je kunt je tot 48 uur voor huuraanvang online registreren, waardoor het huurcontract al ingevuld klaarligt bij de verhuurbalie. Dat scheelt tijd aan de balie!

Jonge huurauto: Je krijgt een jonge huurauto mee, wat betekent dat deze jonger dan 1 jaar is of maximaal 25.000 km op de teller heeft.

Geen waarborg: Sunny Cars neemt het risico voor de borg volledig over en staat garant bij de lokale wagenparkaanbieder. Je hoeft dan geen waarborg te voldoen. Ideaal voor als je geen creditcard hebt.

Contactloos Ophalen: Snel en gemakkelijk je huurauto ophalen zonder contact te hebben met een baliemedewerker? Dat kan! Kies je voor deze service, dan teken je je huurcontract op een automaat óf (nieuw!) op je smartphone en ontvang je daarna de sleutel.

Sunny2go: Deze service zit bij elke autohuurboeking al inbegrepen. Met de QR code die op je voucher staat heb je vanaf 14 dagen voor huuraanvang toegang tot Sunny2o. Je kunt hiermee onder andere gebruik maken van een handige conciërgeservice die je kunt bellen voor alles dat te maken heeft met het ontdekken van je bestemming. Net als in een 5*-hotel!