Bijzondere musea in de Atlantische Loirestreek

De Pays de la Loire blijft reizigers verbazen, niet alleen vanwege de natuurlijke rijkdommen, maar ook dankzij het gevarieerde en verrassende culturele aanbod. Naast de onmisbare Machines de Nantes en de beroemde olifant, beschikt de regio, van Saumur tot aan Saint-Nazaire, over verschillende unieke musea die een bezoekje waard zijn. Maak kennis met een selectie van musea en culturele activiteiten uit de Atlantische Loirestreek.

Aan boord van de Escal’Atlantic in Saint-Nazaire

Een echte ontdekkingstocht door de geschiedenis van Saint-Nazaire en haar legendarische schepen uit de 19e en 20e eeuw. Bewonder de 200 objecten uit de collectie tijdens uw bezoek aan het dek, de hutten, de stuurhut, het grote restaurant en zelfs de loopbrug.

Tot groot plezier van het hele gezin, wordt de gouden eeuw van de trans-Atlantische lijners hier op een ludieke en interactieve manier gepresenteerd, zoals in een scheepvaartmuseum.

Tegenover Escal’Atlantic is het ook mogelijk de “Espadon” te bezoeken, de allereerste Franse onderzeeër die onder het pakijs heeft gevaren, evenals het windmolenmuseum “EOL Centre éolien” met een speciaal parcours voor jong en oud.

Het magische Robert Tatin museum in Mayenne

Voor sommigen was hij niet alleen een beeldhouwer maar ook een illusionist. Robert Tatin projecteerde zijn werk in een natuurlijke ruimte waarmee hij een kruispunt van alle beschavingen symboliseerde. Bezoek het paleis met de kolossale beeldhouwwerken van de artiest uit de regio. Een mooie plek met een unieke kunstverzameling om de verbeelding de vrije loop te laten. De diverse ruimtes van het museum zijn ook te bezoeken via de website.

Het Museum voor mechanische muziek in de Sarthe

Ondergedompeld in een meeslepend decor van de jaren 1800 tot vandaag de dag, maken de bezoekers van dit levendige en feestelijke museum een reis door de tijd. In de bistro uit de jaren 1930, de balzaal en de kleine bioscoopzaal worden alle instrumenten op interactieve wijze tentoongesteld om de geheimen van de mechanische muziek te ontdekken. Het virtuele en interactieve bezoek van dit museum zal binnenkort op de website beschikbaar zijn.

Het Miniatuurmuseum in de Vendée

Dit museum is een miniatuur reconstructie van een oud dorpje uit de Vendée, waarin het lokale leven en de ambachten uit de jaren 1900 worden getoond. In het Parc Vendée Miniature is elk personage uniek en opgenomen in een origineel decor, waardoor dit uitstapje een onvergetelijke ervaring wordt. Van de kerk tot de molen, langs de winkels en het treinstation: alle elementen zijn aanwezig om u onder te dompelen in het leven van een lokale bewoner. In dit park voelt men zich een echte reus! Een fotogalerij van de tentoonstellingen is beschikbaar op de website van het museum.

TrogloNature bij Saumur in de Maine-et-Loire

TrogloNature biedt drie originele toeristische sites voor een leerzaam gezinsuitje. Bij “Pierre et Lumière” ontdekt u de beeldhouwwerken van de kastelen, steden en dorpen uit de Loire-vallei in een subliem lichtgevend decor. In dezelfde galerij bevindt zich het “Musée du Champignon”, waar meer dan 250 soorten paddenstoelen te vinden zijn, de ene nog fascinerender dan de andere. De “Jardins du Puygirault” bieden natuurliefhebbers een verleidelijke uitstap te midden van de groene natuur, verdeeld over 14 uitzonderlijke universums.