Boerderijvakantie in Slovenië

Het groene Slovenië is een prima bestemming voor een vakantie op de boerderij. De Slovenen zijn ‘de groene denkers van Europa’ en verwelkomen je met open armen in hun thuis, in charmante boerderijen, midden de velden, de boom- en wijngaarden.

Mocht je nog twijfelen aan een vakantie in het groen in Slovenië dan kunnen volgende cijfers je beslist overtuigen: er zijn 27.000 km rivieren en waterlopen die een land doorkruisen dat met 56 % bossen is bedekt. En moet je nog overtuigd worden van een boerderijvakantie dan is het goed om weten dat een Sloveense boerderij gemiddeld maar 6 ha groot is. Die kleinschaligheid betekent gezelligheid, warmte én proeven van lokale producten in een authentiek familiebedrijf.

Gastronomische ontdekking

De beste plaats om de Sloveense keuken met zijn streekgerechten te leren kennen is een boerderij. Je ontdekt er de smaak van een voedzame jota, een soep met bonen, zuurkool, aardappel en spek…. echte boerenkost. Ook een Kransjka klobasa staat geregeld op het menu want deze karinthische worst is een beschermd Sloveens product. Tijdens een boerderijvakantie kan je ook zelf kokkerellen, leren hoe je bijvoorbeeld Potica cake maakt, een typisch Sloveens dessert.

Boerenleven met de ganse familie

Voor kinderen is een verblijf op de boerderij als een droomwereld. Zij ontdekken het boerenleven, als ze de dieren eten geven, het gras hooien, de bijenkorven controleren, eieren roven of meehelpen in de keuken. Het contact met de boerderijdieren is voor de kleinsten een onvergetelijke ervaring en de ouders genieten natuurlijk mee.

Natuur zonder grenzen

Op een boerderij ligt de natuur voor het grijpen, zeker in Slovenië. Je stapt zo het groen in, het platteland dat doorkruist wordt met bewegwijzerde wandel- en fietspaden. En onderweg is van alles te beleven, voor ouders en kinderen, van zonnen op een rivierstrandje en baden in een bergmeer tot heerlijk genieten op een caféterras, met een verfrissende pivo of een glas smaakvolle wijn.

Vakantie met een thuisgevoel

Het thuisgevoel ervaren tijdens je vakantie. Dat is misschien wel de grootste troef van verblijf op een boerderij in Slovenië. Je bent in ander land, met andere gewoonten, met een andere taal maar door de warme gastvrijheid voel je je helemaal niet zo ver weg van huis. Op het einde van een boerderijvakantie zijn ouders en kinderen het altijd roerend eens: wat hebben wij genoten van deze THUIS ! En je houdt er nog een vriendschap aan over ook, goed om volgend jaar wéér naar Slovenië te reizen.

Locals zijn de beste reisgidsen!

Boerderijen waar gasten verblijven zijn de beste plaatsen om informatie in te winnen over bezienswaardigheden, excursies, toffe eetadresjes en geheimtips allerhande. De boeren kennen hun streek als geen ander, zijn vertrouwd met de lokale cultuur en gewoonten en ze zetten hun gasten maar al te graag op de weg naar ontdekkingen en verrassingen.