Boost je fysieke en mentale welzijn in Slovenië

Hoe zit het nog met de voornemens waarmee jij aan 2022 begon? Misschien beloofde je jezelf om beter voor je lichaam en geest te zorgen. Maar kwam daar nog niet veel van in huis. Tijd dus om daad bij woord te voegen. En om een vakantie naar Slovenië te plannen. Want hier is wellnessen een way of life. Waardoor jij als herboren terug naar huis keert.

Herbronnen in de natuur

Waar kan je beter de pauzeknop indrukken dan middenin de weidse natuur? Ondanks z’n relatief kleine oppervlakte, beschikt Slovenië over een adembenemend, gevarieerd landschap. Zo behoort het tot de top 3 van Europa’s meest beboste landen. Bovendien telt Slovenië ook een heleboel natuurlijke meren, majestueuze bergketens en geheimzinnige grotten. En je struint er door verschillende natuurreservaten. Zo kom je tot rust in het imposante Triglav National Park.

Sporten in openlucht

Je absorbeert de gezonde buitenlucht nóg beter wanneer je sport of beweegt. Dat hebben ze in Slovenië goed begrepen. Comfortabele fiets- en wandelpaden gidsen je door het groen en voeren je van de ene hippe stad naar de andere. Wie graag van een stevige uitdaging houdt, hiket meerdere lagen langs de Juliana Trail. Terwijl de Black Hole Trail kajakkers en mountainbikers door een duister grottencomplex leidt.

Detoxen in een wellnessresort

Slovenen zijn dol op wellnessen. Het hele land ligt bedekt met uitstekende resorts, waar jij je batterijen terug helemaal oplaadt. Je geeft er niet alleen je geest de nodige rust, ook je lichaam krijgt een fikse boost. In heel wat resorts volg je namelijk een gepersonaliseerde detoxkuur. En dat soms zelfs in een smakelijk thema. Zo settel je je in een biersauna, geniet je van een chocolademassage of neem je een duik in een zoutbad.

Ontspannen tussen de bijen

Nog zo’n geheim wellnessingrediënt van de Slovenen? Honing! Via apitherapie ontdek je de heilzame kracht van bijen en hun honing. Je flaneert tussen de bijenkasten terwijl professionele imkers je alles vertellen over hun intrigerende kolonies. Je proeft van verse honing … en ondergaat een zalige honingmassage. Kan je na deze geweldige ervaring nog geen afscheid nemen van je gestreepte vrienden? Overnacht dan in een luxueuze bijenaccommodatie zoals Beeland.

Eet je gezond

Goed zorg dragen voor jezelf betekent ook: nadenken over wat je eet. Want hoe gezonder jouw bord, hoe beter jij je in je vel voelt. Die filosofie dragen de lokale chefs hoog in het vaandel. Ze koken met kraakverse, lokale producten, rechtstreeks afkomstig vanop het veld. Daardoor eet je elk seizoen erg gevarieerd. En draag je zorg voor de planeet.

Naast traditionele gerechten, zet je je tanden in tongstrelende, gastronomische gerechten. Heel wat Sloveense chef-koks houden namelijk van een portie eigentijdse creativiteit. Zo sleepten maar liefst vijf restaurants een duurzame, groene Michelinster in de wacht.