Bretagne op boogscheut van België

Vanaf juli 2017 is Bretagne sneller bereikbaar vanuit België. In minder dan 4 uur reist u van Brussel naar Rennes via de Ligne à Grande Vitesse Paris / Bretagne, die vanaf juli in gebruik wordt genomen. Belgische reizigers kunnen met de Thalys naar Parijs en vanaf daar sneller doorreizen naar West-Frankrijk. Met Rennes op 1u30 en St. Malo op 2u15 reistijd vanuit Parijs wordt Bretagne een absolute topbestemming om te (her)ontdekken. De adembenemende Bretoense landschappen liggen dankzij de TGV vanaf nu binnen handbereik vanuit België!

Bretagne: een uitstekende regio om te genieten en te herbronnen.

Korter reizen om daarna langer te kunnen genieten van de regio. Bretagne is een bestemming waar uw vakantie bestaat uit lekker genieten en/of herbronnen. Bretagne dompelt u onder in een regio met beschermde landschappen, een rijkdom aan gastronomische streekproducten, activiteiten in het hart van de natuur en ook adresjes om bij weg te dromen, mét respect voor natuur en milieu. Bretagne is een uitgelezen bestemming om te herbronnen. Bretagne, da’s het goede leven!

Voor meer informatie: http://bien-etre.tourismebretagne.com/

Bretagne in de top 100 van meest duurzame bestemmingen ter wereld

2017 is het internationale jaar van duurzaam toerisme en Bretagne staat in de lijst van de 100 meest duurzame bestemmingen ter wereld. Als enige Franse bestemming bevindt Bretagne zich in goed gezelschap, samen met het National Park Grand Canyon in de VS, het Park National des Volcans in Rwanda, Sintra in Portugal, Kaap Hoorn in Chili en de regio Zuid-Limburg in Nederland … Als eerste regio voor het aantal beschermde natuurgebieden en tweede regio voor de bescherming van erfgoed en de politieke wil om vierseizoenstoerisme voor iedereen te ontwikkelen beantwoordt Bretagne aan tal van criteria waardoor het tot de top 100 van meest duurzame bestemmingen ter wereld behoort.