Bruisende natuur in het zuiden van Amerika

Arkansas is onder te verdelen in zes eco-regio’s die allemaal hun eigen diversiteit hebben qua natuur. Te beginnen bij de Ozark Mountains. Dit is een geërodeerd lijmstenenplateau met weelderige valleien, je vindt hier vele vis- en vogelsoorten en de prachtigste uitzichten. De tweede regio Boston Mountains is onderdeel van de Ozark Mountains. Volg hier vooral de Boston Mountains Scenic Loop, een van de mooiste routes in The Natural State. Dan gaan we verder naar Arkansas River Valley is het centrale gedeelte van Arkansas, met uitstekende plekken om wildlife te spotten zoals Holla Bend National Wildlife Refuge en Mount Magazine, Arkansas hoogste top en een waar paradijs voor vogels en vlinders.

De vierde regio, Ouachita Mountains is een bos met grenen-eiken en met een beetje geluk spot je hier een van de zeldzame salamandersoorten. Als je over de Talimena National Scenic Drive bij Mena rijdt krijg je een beetje het gevoel wat een vogel ziet van de grootse natuur van de Ouachitas. De volgende regio is de Gulf Coastal Plain, vol met glooiende heuvels en een gebied waar ooit stranden langs de oude kustlijn lagen. Vandaag de dag is het een pijnboombos met herten en de bedreigde roodgekamde specht. Als laatste regio, de befaamde Delta, de Mississippi Alluvial Plain, die ontstaan is door de meanderende Mississippi en Arkansas River. Hier vind je diverse wildlife centra langs de Cache en White River.

Het mystieke moeras van Louisiana

Een superleuke manier om kennis te maken met het wildlife van Louisiana is via een Swamp Tour. Louisiana is namelijk meer dan alleen de bruisende stad New Orleans, al mag je deze stad natuurlijk niet overslaan met haar keuken van wereldklasse, muziek, cultuur en de sfeer. De meest unieke diersoorten en een van ‘s werelds meest diverse ecosystemen vind je in de ietwat mystieke moerassen en uiterwaarden. Het prachtige, maar ook wat dreigende moeras heeft veel ongerepte natuur en cypressen die overdekt zijn met het karakteristieke Spaanse Mos. Het moeras met haar veelzijdig wildlife kan je heel goed verkennen met een begeleide tour. Zie de alligators boven het water uitkomen en hoor het geluid van honderden soorten vogels. Aan jou de keuze of je de omgeving per kajak of airboat ontdekt. Een goede organisatie is New Orleans Kayak Swamp Tours.

Doe je dit voor het eerst? Geen probleem, de meeste tours zijn op beginnersniveau en de hele familie kan deelnemen. Een andere aanrader is Lost Lands Environmental tours die je door de Maurepas Swamp Wildlife Management Area leidt, vanuit het perspectief van de Pullitzerprijs winnende journalist Bob Marshal, voor een onvergetelijke ervaring.

Atchafalaya Basin Landing & Swamp Tours in Henderson brengt je in de Atchafalaya-wilderness. Dit is Amerika’s grootste moerasgebied en uniek in zijn soort. Ervaren schippers leiden je door het gebied en geven veel informatie. Wil je een meer muzikale tour? Captain Ron ‘Black’ Guidry speelt Cajun-muziek terwijl hij je door het moeras leidt met Cajun Man’s Swamp Tours & Adventures. Welke tour je ook aanraadt aan je klant, ze krijgen altijd de belevenis van hun leven!

De vogels in South Carolina

Meer dan ooit willen mensen in contact komen met de natuur in 2022. Een resultaat hieruit is dat een hobby die langzaam leek te verdwijnen weer helemaal in is, namelijk: vogel spotten. Een ideale activiteit om uit te oefenen terwijl je makkelijk social distancing in acht kan nemen, je in de vrije natuur bent en op rustige plekken. South Carolina is bekend om haar prima hotspots voor vogelliefhebbers. Je vindt hier een grote diversiteit aan natuur en mede hierdoor komen er maar liefst meer dan 430 soorten vogels voor in deze staat. De grootte van de staat maakt dat je veel plekken kan aandoen en daardoor meerdere soorten kunt spotten. Een mooie manier om dit ook te doen is vanaf het water.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Huntington Beach State park, ook wel de beste plek genoemd om vogels te spotten aan de oostkust. Hier alleen al vind je meer dan 300 vogelsoorten in het park van meer dan 2.500 hectare groot. Lake Murray wordt ook wel de parel van South Carolina’s vogelscene genoemd. Ze schatten dat meer dan een miljoen vogels bij het meer verblijven en dat zien is echt een natuurfenomeen. Vooral in de zomer, als de unieke purperzwaluw hier verblijft.

In het Ravenel Caw Caw Interpretive Center vind je ook meer dan 250 soorten vogels waaronder zeldzame zangvogels, zwaluwen en paarse mussen. Cape Romain National Wildlife Refuge aan de Atlantische kust is de thuisbasis voor bijna 300 migrerende soorten vogels waaronder scholeksters, kaalkopooievaars, slechtvalken en de Amerikaanse wulp. De 60 hectare grote Audubon Swamp Garden biedt een uitgebreid netwerk aan boardwalks, bruggen en dijkjes waar vanaf je honderden sneeuwreigers, Amerikaanse blauwe reigers, kleine blauwe reigers en andere watervogels kan zien die zich hier jaarlijks nestelen.

Missouri’s wildlife ‘dichterbij huis’

Als je aan wildlife denkt, denk je vaak aan een woeste natuur en wilde dieren in een indrukwekkende setting. Maar ook ‘dichterbij huis’ kan je genieten van de aanwezigheid van dieren en natuur om je heen. Zo zijn de Missouri Farms absoluut de moeite van het vermelden waard. Naast koeien kan je hier ook in contact komen met alpaca’s. Op Have a blaaaast at Missouri Farms vind je meer informatie over het reilen en zeilen op de boerderij. Of kijk eens bij Missouri Farm Tours voor de mogelijkheden voor een verblijf op een echte Missouri Farm.

Paardrijden is een andere bezigheid waarbij je je hart kan ophalen in Missouri. Er zijn prachtige trails te vinden en er zijn meerdere plaatsen waar je een heerlijke tocht kan boeken. Neem vooral een kijkje op de website van Missouri, waarop je alles kunt vinden over paardrijdtochten en overnachtingsmogelijkheden.

Verder zijn er nog tal van andere plekken in Missouri waar je wildlife kan spotten. Ga je voor de bison, breng dan een bezoek aan Prairie State Park. Elanden vind je bijvoorbeeld op de Peck Ranch, in Dogwood Canyon Nature Park en in Lone Elk Park. Ben je een vogelliefhebber? Ga dan vogels spotten in het World Bird Sanctuary. Daarnaast vind je in Missouri een speciaal opvangcentrum voor de bedreigde wolf, het Endangered Wolf Center. Wil je nog meer wildlife spotten? Denk dan ook eens aan de Warm Springs Ranch, Wonders of Wildlife National Museum & Aquarium, Loess Bluffs National Wildlife Refuge, the wild horses of Shannon County, Saint Louis Zoo, Big Joel’s Safari Zoo & Educational Park en Shatto Milk Company.