Brunch en dinner in The Black Egg

Malta beschikt over een aantal uitstekende eetadresjes. The Black Egg in Ta’ Xbiex is er zo één. Het verfijnen van het brunchconcept staat hier centraal. Het resultaat is een lekker glas Prosseco met lichte maaltijden zoals een gepocheerd zwart ei. Inderdaad, The Black Egg. Uiteraard moet je hier niet alleen zijn om te brunchen. Ook ’s avonds kom je hier ongetwijfeld aan je trekken.

Met een mooi zicht op de zee en de vele plezierboten die net buiten de hoofdstad Valletta liggen is het terras van The Black Egg erg aanlokkelijk. Uiteraard is het ook binnen prettig zitten mede door het stijlvolle interieur. Het is duidelijk dat de smaakvolle creativiteit van de eigenaars niet enkel in de keuken te vinden is, maar ook daarbuiten.

Starten doe je uiteraard met een aperitiefje. Het behulpzame personeel zorgt voor een snelle bediening en heeft enkele tips in de aanbieding. Onder de Classic Cocktails opteren we voor de Negroni del Professore en bij de Signature Cocktails valt ons oog op de Black Egg Tiki. Bij de Negroni hoeft geen verdere uitleg. De Black Egg Tiki is een huiscocktail van rum, campari, orange elixir, ananassap en bitters. Twee toppertjes!

Op de menukaart prijken diverse gerechten. Let wel op want de kok werkt met seizoensgebonden producten. Hierdoor kan de kaart van tijd tot tijd wijzigen. Eén certitude is sowieso de ‘catch of the day’. Vis is er in alle soorten en vormen te vinden op het eiland, maar vergeet dit vooraf niet te vragen aan de ober. Vanzelfsprekend staat ook verse calamari fritti op het menu van The Black Egg. Een aanrader! Bij de hoofdgerechten heb je steeds de keuze uit pasta’s, vleesgerechten en visgerechten. Met een aangepast wijntje is dit ongetwijfeld een voltreffer. Nog wat plaats over? Om de smakelijke ervaring helemaal in stijl af te sluiten heb je nog de keuze uit enkele desserts.