Canada, Amerika en Zuid-Afrika populair bij Belgen

Belgen gaan deze zomer vaker roadtrippen in Canada. Het aantal toeristen dat op die bestemmingen met een huurauto op pad gaat, is meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Ook gaan steeds meer mensen toeren in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Dat blijkt uit cijfers van autohuurspecialist Sunny Cars waar jaarlijks zo’n 835.000 auto’s worden geboekt.

Verre roadtriplanden populair

Vooral de verre en vaak wat duurdere bestemmingen zitten in de lift. “Het gaat beter met de economie en dit zien we ook terug in autohuur”, aldus Hans Knottnerus, algemeen directeur Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. “Er wordt niet alleen meer geboekt, maar ook het gemiddelde bedrag per boeking is hoger. Dat ligt in lijn met de toename van de boekingen op sommige bestemmingen. Een auto huren in IJsland is bijvoorbeeld duurder dan in Spanje. Daarbij komt dat je een auto op een verre bestemming vaak langer huurt.”

De grote stijger in de top tien van Belgische autohuurbestemmingen is Canada. In België is het aantal mensen dat daar deze zomer* een auto huurt met 57 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dat blijkt uit gegevens** van Sunny Cars, dat meerdere vestigingen heeft in Europa. Als wordt gekeken naar het totale aantal boekingen van de autohuurspecialist (Benelux, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk) is dat aantal 28 procent. Verder zijn ook de boekingen in Zuid-Afrika gestegen, in België met 22 procent en gemiddeld met 26 procent. Hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten (30 procent in België en 15 procent algemene stijging).