Caravan en motorhome blijven geliefd vrijetijdsvoertuig

De caravan- en motorhomesector blijft groeien. Tijdens de eerste zes maanden van 2017 is de verkoop van nieuwe caravans gestegen met 2,1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Bij de motorhomes is dat een evolutie van 2,8 procent. In deze gunstige context vindt Mobicar plaats, de internationale beurs voor caravans en motorhomes, van 13 tot en met 17 oktober in Brussels Expo.

Relevanter dan ooit

Mobicar’17 is als beurs relevanter dan ooit. Belgen vinden almaar meer plezier in reizen met de caravan of motorhome. En daarin zijn er twee trends te zien. Ten eerste reizen we meer met kleine campers met een lengte onder de zeven meter: comfortabel, compact en betaalbaar. Ten tweede hebben jongeren de kampeermicrobe helemaal te pakken. Reizen met de caravan of motorhome is hip.

Nieuwigheden op Mobicar’17

De beurs verwelkomt kampeerliefhebbers die de nieuwste voertuigen willen ontdekken. Meer dan 700 modellen caravans en motorhome staan tijdens Mobicar’17 tentoongesteld. Maar ook zij die nieuwsgierig zijn naar de vele mogelijkheden die deze manier van reizen te bieden heeft, kunnen hun hartje ophalen.

Voor het eerst staan alle accessoires gegroepeerd in Paleis 9. Stoelen, voortenten, fietsenrekken, opbergkoffers, dakdragers en kookgerief staan allemaal bij elkaar op Mobicar’17. Om rijden met de caravan of motorhome om te zetten in de praktijk, kunnen bezoekers initiatielessen voor het C1- en het BE-rijbewijs volgen. Manoeuvreren met een motorhome of achteruitrijden met een caravan kan tussen Paleis 7 en Paleis 11 van Brussels Expo.

Naar goede gewoonte krijgt de bezoeker tijdens Mobicar’17 opnieuw de kans de knapste modellen op de beurs te bekronen. Als primeur worden dit jaar tegelijk de Caravan en de Motorhome van het Jaar 2018 verkozen.

Ten slotte stelt de beurs opnieuw een kunstproject voor, dat dit jaar de naam ‘Out of the Box’ draagt, ontworpen door Peter Elseviers. Het scala aan nieuwigheden wordt vervolledigd met de aanwezigheid van foodtrucks, de Belgian Oldtimer Caravan Club en een overnachtingszone.

Praktische informatie Mobicar 2017:
Wanneer: van vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 oktober 2017
Waar: Brussels Expo – Paleizen 6, 7, 9 en 11
Website: www.mobicar.be