Champagneliefhebber? Nog snel naar de champagnestreek voor de feestdagen!

Zien, proeven en leren over champagne… en dan inkopen doen voor de naderende feestdagen. Dat kan natuurlijk nergens beter dan in de champagnestreek. Maar waar vind je ook ‘lekkere’ adresjes om te verblijven? Uiteraard bij LOGIS HOTELS! In deze hotel-restaurants hebben ze een uitgebreide champagne- en wijnkaart, heerlijke gerechten én eigenaars die je met plezier tips geven om de streek te verkennen. Klaar om de rit aan te vatten?

Vanuit Brussel ben je in 3 en ½ uur rijden in de champagnestreek. Er zijn twee champagneregio’s: de noordelijke ligt in en rond de driehoek Reims, Epernay en Châlons-en-Champagne en de zuidelijke bevindt zich ten zuidoosten van de stad Troyes. Maar niet alleen voor champagne en wijn moet je hiernaartoe. De streek is ook geliefd bij foodies, fietsers en wandelaars. Te verwachten: schitterende uitzichten over wijngaarden en pittoreske dorpjes, steden met grootse champagnehuizen en enthousiaste locals.

Een eerste adres is Logis Château de la Marjoleine in Essômes-sur-Marne. Jean-Pierre en Bruno verwelkomen hun gasten in het romantische kasteel met prachtige, grote kamers. Chef-kok Bruno verwent de smaakpapillen met Franse gerechten op basis van verse, lokale producten. De champagnebar heeft wel 40 champagnes op de kaart en minstens evenveel soorten wijn. Ideale uitvalsbasis tussen de wijngaarden van de Marne waar overal champagne wordt gemaakt.

Tweede adres is Logis Hostellerie du Mont Aimé op een half uurtje rijden van dé champagnehoofdstad Epernay. Dit verzorgde 3-sterren hostel heeft ook een indrukwekkende champagnekaart en biedt seizoensgebonden gerechten, ook met verse en lokale producten. Families zijn hier welkom; voor gezinnen met kinderen zijn er familiekamers. Het verwarmde binnenzwembad en de sauna zijn het jaar door beschikbaar. Een bezoek aan Epernay kan niet ontbreken, daar is de enige echte ‘Avenue de Champagne’, een straat met de grootste champagnehuizen van de wereld.

Het derde adres Logis Hotel Domaine de Foolz bevindt zich nabij Bar-sur-Seine, op 30 kilometer van de stad Troyes. Hier verblijf je in gezellige, ruime houten chalets te midden van het groen. Voor culinair genot is het restaurant Domaine de Foolz op het domein een must. Een bezoek aan het mooie Troyes met de schattige vakwerkhuizen is de moeite waard; de stad is ook een walhalla voor shopping. Liefhebbers van de fijne bubbels volgen hier de champagneroute door de Côte des Bar, met wijngaarden en pittoreske plekjes, uitzonderlijke domeinen met gewelfde kelders en de typische ‘cadoles’ (wijnbouwershuisjes met gemetselde muren).

Waar je ook verblijft in de champagnestreek, overal staan wijnboeren klaar om hun passie te delen, uitleg te geven en je te laten proeven van hun magische drank. Zonder voorbereiding naar de streek rijden is zeker mogelijk, maar voor rondleidingen en degustaties in champagnehuizen reserveer je best vooraf. Voor een Logis verblijfplaats kun je terecht op www.logishotels.com.