Citytrip en bergwandeling? Innsbruck!

Zomer. Voor een vakantie met ontelbare mogelijkheden moet je in Innsbruck zijn. De combinatie van een citytrip en natuurbeleving. Check! Een moderne stad die ook tradities in ere houdt. Zeker! Gemoedelijk of sportief. Allebei mogelijk. Van vergezichten op ruim 2.000 meter hoogte tot de mooiste bezienswaardigheden in het dal… ontdek de veelzijdigheid van Innsbruck.

Kleine metropool

De hoofdstad van het Oostenrijkse Tirol ligt gemoedelijk tussen de bergen. Geen grote metropool, maar toch een bruisende stad van wereldniveau. Een ontmoetingsplek voor mensen van overal en populair voor de leuke combinatie citytrip en bergen. Hoewel de stad een van de meest bezochte is van Oostenrijk, voelt ze nooit als overvol aan. Ook typisch voor Innsbruck: je reist in de tijd. Op het ene moment ben je in de middeleeuwen en op het andere moment in een hedendaagse, kosmopolitische stad. Innsbruck heeft ook een groot aanbod aan musea, galeries, kunstlocaties, winkels én zelfs een unieke alpenzoo. Uiteraard kun je ook even on- en af-hoppen van de stadsbus of topattracties bezoeken zoals de Swarovski Crystal Worlds, slot Ambras of de Bergisel skischans.

Walks to explore

‘Walks to explore’ zijn 7 thematische wandelingen die uitnodigen om alle geheime hoekjes in en rond de stad te leren kennen. Deze wandelingen brengen je dwars door Innsbruck maar er zijn ook wandelingen die je op indrukwekkende wijze laten zien – met behulp van de kabelbaan – hoe dicht de stad en bergen bij elkaar liggen. In minder dan een half uur ben je van die heerlijke cappuccino in het historische centrum op de Nordkette-bergketen, met adembenemend uitzicht op de stad. Nieuw in het programma van themarondleidingen is de ART Walks Innsbruck, voor iedereen die wil genieten van hedendaagse kunst tijdens het wandelen.

Welcome Card

Met de gratis gastenkaart, de ‘Welcome Card’, biedt de regio Innsbruck vanaf 2 overnachtingen een veelvoud aan mogelijkheden. Zo staat al het openbaar vervoer in de regio gratis ter beschikking. Bovendien zijn geselecteerde kabelbanen evenals talrijke kortingen en vele gratis aanbiedingen bij het familieprogramma, de zwembaden en -meren inbegrepen. Bijzonder hoogtepunt: het bergwandel- en e-biketourprogramma. Of het nu over wandeltochten of idyllische fietstochten door ongerepte dalen of over hoogalpiene parcoursen gaat – lokale gidsen leiden je door de adembenemende bergwereld.

Het bergwandel- en e-biketourprogramma met gids

Een uitstapje in de natuur hoort er tijdens een bezoek aan de regio Innsbruck gewoon bij. Het populaire bergwandelprogramma met zijn uitgebreide aanbod – van gemakkelijk tot uitdagend – voldoet aan de meest verschillende eisen en wensen: voor gezinnen, genieters, natuurliefhebbers en sporters. Uit dit aanbod van in totaal 18 tochten met begeleiding kun je elke vakantiedag opnieuw kiezen.

Wie liever op de pedalen trapt, kan zich bij de lokale bikeguides aansluiten. De e-biketours met gids zijn een vast onderdeel van het gratis tourprogramma. Er is techniektraining met waardevolle tips en trucs tot en met uitstapjes naar de mooiste plekjes van de regio; een uitgebreid aanbod voor beginners en gevorderden.

En het beste van alles: de deelname aan het bergwandel- en e-biketourprogramma is inbegrepen in het dienstenpakket van de gratis gastenkaart, de ‘Welcome Card’. Bovendien horen uitstekend uitgeruste e-bikes bij het pakket.

Verblijven in Innsbruck

Op vlak van accommodaties in en om Innsbruck keuze te over. Voor de één moet het een hotel zijn met biosauna en natuurvijver, voor de ander een gezellig en vooral authentiek pension of zelfs een berghut. Wie in de stad verblijft, kiest voor de nabijheid van het culturele aanbod, wie de natuur prefereert vindt daar zijn of haar vrijheid. De keuze is aan jou!