Coasteering langs de kust van Malta

Hou je van avontuur en adrenaline? Dan heb je vast al over coasteering gehoord. Het is de snelst groeiende outdoorsport ter wereld. Vooral Malta, een groene bestemming voor Belgen, ziet het aantal beoefenaars van deze extreme activiteit de lucht in schieten. Met z’n ruige kustlijn vormt de archipel dan ook de perfecte locatie voor deze hippe sport.

Een duik in het diepe

Coasteering schotelt je een activiteit boordevol uitdagingen, sfeer en plezier voor. In een kleine groep trek je samen met een professionele begeleider de Maltese natuur in. Je maakt een stevige afdaling naar de rotsachtige kustlijn waar je over smalle paadjes wandelt, langs ruwe kliffen klautert en over robuuste wanden klimt terwijl het zeewater tot aan je knieën staat.

Zowel het hoofdeiland Malta als het kleinere zusje Gozo tellen verschillende uitmuntende parcoursen. Omdat de eilandengroep maar liefst 300 zonnige dagen per jaar kent, is het er zo goed als altijd warm genoeg om jezelf onderweg op een geweldige duik in het hemelsblauwe water te trakteren. Daar zwem je door mysterieuze grotten, verken je verscholen inhammetjes en snorkel je tussen kleurrijke vissen en andere zeedieren.

Een zalig avontuurlijke vakantie

Voel je het al kriebelen? Zet coasteering dan alvast op je bucketlist. Een mild, mediterraan klimaat zorgt ervoor dat coasteerders zowel tijdens de lente, de zomer en de herfst op Malta terecht kunnen. Verschillende erkende avonturenclubs zoals MC Adventure bieden de nodige begeleiding aan om veilig met je avontuur te starten. Daarnaast is deze activiteit volledig in open lucht, iets waar veel mensen nu toch op zoek naar zijn.

Extra leuk: naast deze uitzonderlijke activiteit heeft de Maltese archipel nog veel meer troeven in huis. Zeekayaken, flyboarden, duiken, snorkelen of jetskiën, het is maar een greep uit het watersport aanbod. Of blijf je liever aan land voor een uitdagende wandeling, mountainbiketocht of een toer met paarden of segway? Malta, een groene bestemming voor Belgen, ligt op nog geen drie uur vliegen vanuit Brussel. Waar wacht je nog op?