Coolste activiteiten op Malta

Iedereen kent de Maltese archipel van zijn UNESCO werelderfgoed, de vele kerken, azuurblauwe baaien en natuurlijk ook het bruisende nachtleven. Maar er is zo veel meer te ontdekken! Hieronder sommen we graag 7 van de coolste activiteiten voor je op.

Subwingen voor de kust van Gozo

Ooit al van subwingen gehoord? Je probeert deze gloednieuwe watersport uit voor de kust van Gozo. Als een echte waaghals hou je je vast aan een tweeledig board, terwijl een speedboot je pijlsnel door het water voert. Wie zin heeft in een verfrissende duik, richt z’n board naar beneden en doorklieft het water als een dolfijn. De perfecte activiteit voor wie houdt van een stevige portie adrenaline.

Yogasessie in het decor van Game of Thrones

Yogaleraar Merve neemt je bij zonsondergang mee naar Manoel Island. Tijdens een ontspannende sessie train je je ademhaling, flexibiliteit en balans. En waan je je op de set van Game of Thrones. Want op deze plek rekende de meedogenloze Joffrey Baratheon af met het populaire hoofdpersonage Ned Stark.

Neonfotoshoot in Paceville

’s Nachts klinkt er feestmuziek in de straten van Paceville. En zorgen een pak vrolijke neonlichten voor een bruisende sfeer. De ideale plek dus voor een unieke Instagramfoto of nachtelijk portret. Dankzij lifestylefotografe Tünde zien je kiekjes er vlekkeloos uit. Ze maakt van jou een echte rockster, zodat je foto wel weggelopen lijkt uit een toonaangevend magazine.

Snorkelen, hiken en wijnproeven in St. Paul’s Bay

De mooiste snorkelspots van Malta? Die verken je samen met duikinstructeur Pit. Hij loodst je langs de ruige kliffen van St. Paul’s Bay. Waarna je aankomt in een filmische baai. Daar zet je je snorkelbril op en bewonder je het Maltese onderwaterleven. Na dat avontuur kom je op adem bij een heerlijk glaasje lokale wijn.

Zwemmen als een meermin langs de kust

Zeemeerminnen bestaan niet alleen in films! Langs de Maltese kust ontmoet je ze in levende lijve, dankzij de Mermaids Club. Wil je zelf in de huid van Ariel kruipen? Trek dan een verbluffende meerminstaart aan en boek een magische fotoshoot. Wie het aandurft, duikt daarna in het water voor een sprookjesachtige zeemeerminnenduik.

Met een elektrische gids door de Drie Steden

Ooit al van de Rolling Geeks gehoord? Met deze hippe elektrische wagentjes zoef je door de straten van de historische Drie Steden. Ondertussen spreekt je autootje je toe (in je eigen taal!) en vertelt het je vanalles over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Zo rij je voorbij majestueuze forten, kerken en filmstudio’s. En dat helemaal op je eigen tempo.

Schilderen met natuurlijke pigmenten op Gozo

Samen met haar hond gidst Hermine je dwars door de natuur van Gozo. Onderweg verzamelen jullie verse bloemen, kruiden, planten en zelfs aarde. In een openluchtatelier demonstreert Hermine hoe je prachtige kleurpigmenten uit deze natuurlijke objecten filtert. Daarna schilder je met deze natuurlijke verf je eigen meesterwerk.