Cruisen van wijngaard naar wijngaard

Word je blij het van opentrekken van een goede fles wijn met je vrienden of geliefde? Geniet je van de beste wijnen en dan vooral van die uit de Méditerranée? Dan meert jouw droomvakantie binnenkort af aan de zonovergoten kusten van Frankrijk, Monaco en Italië. Het luxueuze cruiseschip Seven Seas Voyager maakt dit jaar namelijk een drietal heerlijke wijnreizen in juli, augustus en november als onderdeel van het Spotlight on Wine-programma van de rederij. Regent Seven Seas Cruises organiseert speciaal voor de gelegenheid proeverijen aan boord en ook de excursies zijn op het thema aangepast. Drink een glas met Toscaanse wijnmakers, proef Franse kaas en wijn waar het gemaakt wordt en geniet op het hoogste niveau in mondain Monaco. Dankzij de meevarende wijnexperts en de smakelijke seminars ben je na deze cruise een echte connaisseur.

Zomerse liefde voor wijn  

Deze zomer is het acht dagen lang Joie de Vivre aan boord bij de Seven Seas Voyager. Op 2 juli vertrekt ze vanuit Monte Carlo om via onder andere Saint-Tropez, Florence, Rome, Corsica en Ibiza naar uiteindelijk Barcelona te cruisen. De speciaal voor deze reis samengestelde excursies zijn inbegrepen en aan boord is een in de regio gespecialiseerde sommelier aanwezig. Daarnaast is het voor Clubcorp leden inbegrepen een kookworkshop bij het Castello Banfi wijnhuis in Toscane te volgen. Eind augustus vertrekt de Voyager, waar alle gasten in een suite met balkon slapen, weer uit Barcelona om via de Franse Provence en Antibes, Monaco, Italië, Kroatië en Slovenië koers te zetten naar Venetië. Deze L’esprit de Monaco-cruise duurt dertien dagen en is inclusief wijnproeverijen met Dalmatische specialiteiten in het Kroatische Zadar en een ontdekkingstocht door de wijnkelders van Koper in Slovenië. Zo wordt jouw liefde voor wijn met de dag groter.

Aromatische druiven

Tuscany in Fall is het thema van de laatste wijncruise van Regent Seven Seas in 2018. Op 5 november begint de Seven Seas Voyager aan een achtdaagse reis van Monte Carlo naar Florence, Rome, Napels, de Provence, Mallorca en tenslotte Barcelona. In het Franse Aix-en-Provence staat een wijn- en kaasproeverij op het programma na een sfeervolle wandeling over de elegante Cours Mirabeau vol historische villa’s. Aan de Italiaanse Amalfikust geniet je van de heerlijke Tramonti Costa D’Amalfi DOC, gemaakt van de aromatische druiven uit deze bergachtige omgeving. Er is altijd een wijnexpert aanwezig om vragen te beantwoorden en je te helpen de voor jou perfecte wijnen te vinden. Proeven doe je in de wijngaarden, bij de wijnhuizen en aan boord – alle lunches en diners worden uiteraard geserveerd met een wijnarrangement. Proost!