De 7 mooiste baaien op Malta

Malta is een kleine archipel in het hart van de Middellandse Zee. Je vindt er prachtige stranden, adembenemende baaien en een heldere turquoise zee. De meeste stranden hebben vorig jaar een topscore van 98,9% gekregen van de Europese Unie voor de kwaliteit van het zwemwater. Hierdoor staat Malta op de tweede plaats van alle EU-landen. Ontdek de zeven mooiste baaien op de Maltese archipel.

Ġnejna Bay

Dit prachtige strand ligt aan de westkust van Malta. Het is zanderig en vrij afgelegen, waardoor het niet gekend is bij toeristen. Bij de locals is het strand daarentegen wel populair. Het water is er vrij ondiep waardoor het kindvriendelijk is en je hebt er enkele kiosken en voorzieningen. Dit strand is het beste bereikbaar met eigen vervoer.

Ta’ Fra Ben (Qawra Point)

Deze baai is vernoemd naar de uitkijktoren die over het gebied uitkijkt. Hoewel het er rotsachtig is, is het er leuk vertoeven doordat het er meestal rustig is en je hebt er een geweldig uitzicht. De baai is goed beschut tegen de deining van de open zee. Vergeet geen snorkelmateriaal want het onderwaterleven is er spectaculair. Je bereikt deze plaats makkelijk met het openbaar vervoer. Wie logeert in Buġibba, Qawra of St. Paul’s Bay kan er makkelijk te voet naartoe.

St. Peter’s Pool

Deze baai heeft de vorm van een zwembad en ligt aan de oostkust van Malta, vlakbij het vissersdorpje Marsaxlokk. Hoewel er geen strand is, kan je je handdoek spreiden op het rotsachtige oppervlak rondom de baai. Voor wie houdt van avontuur, kan zich hier wagen aan een sprong in het diepe. Neem de bus tot Marsaxlokk en wandel twintig minuten, of neem er de boot om er te geraken.

Golden Bay

Deze baai ligt aan de noordwestelijke kust van Malta en heeft zijn naam te danken aan het gouden zand.

Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, biedt veel voorzieningen en is de perfecte locatie voor gezinnen om te zonnebaden en te genieten van de Middellandse Zee. Op de noordelijke klif staat een hotel maar de rest van de omgeving is grotendeels ongerept en biedt een prachtig uitzicht. Golden Bay is ook een populaire locatie voor barbecues bij de locals, meestal op vrijdag- en zaterdagavond.

Mellieħa Bay

Mellieħa Bay (lokaal ook wel Għadira Bay genoemd) is het grootste zandstrand van Malta. Met een branding die op grote afstand ondiep blijft en gemakkelijk toegankelijk is, is deze plek een favoriet voor gezinnen met kinderen. Door het ondiepe water blijft de temperatuur van het water er ook nog steeds aangenaam later in de herfst. Ideaal voor wie buiten de zomermaanden naar Malta afzakt.

Mellieħa Bay ligt in het noorden van Malta en is erg gemakkelijk te bereiken met een aantal busroutes die stoppen bij de baai op weg naar Ċirkewwa (waar de veerboten naar Gozo aanleggen).

Għajn Tuffieħa

Hier vind je misschien wel de mooiste baai van de Maltese eilanden. Het strand biedt een perfecte balans tussen de ruwe natuur en faciliteiten om je strandbezoek comfortabel te maken. Tip: daal de honderd trappen af enkele uren voor zonsondergang, neem een picknick mee en geniet van de ondergaande zon op dit strand. Romantiek gegarandeerd! Het strand is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar vergeet niet dat je een afdaling moet maken alvorens je het strand bereikt.

Blue Lagoon

Last but definitely not least: de Blue Lagoon op Comino! Op het kleine eiland nabij Malta is deze prachtige inham te vinden. Het heldere, azuurblauwe water maakt dit de ideale plaats om te snorkelen. Zonnebaden kan op de witte zandstranden, maar ook op de rotsachtige kustlijn. De Blue Lagoon is ideaal tijdens een daguitstap naar Comino. Je geraakt er met de ferry of met verschillende excursieboten.