De beste Glamping adresjes in Slovenië

Dat Slovenië zoveel kampeerders aantrekt is niet verwonderlijk. Het kleine land, geborgen tussen de Alpen en de Adriatische Zee, is rijk aan groen en het landschap is afwisselend. Er is een prima infrastructuur voor kampeerders en het groene land kan uitpakken met enkele originele glampings. We zetten alvast enkele bijzondere adresjes op een rij.

De grootste troef van Slovenië is de onaangetaste natuur. Meer dan tien procent van de oppervlakte is beschermd natuurgebied. Je treft er ook verschillende landschappen aan: de Julische Alpen, de karstgebieden, de indrukwekkende rivierdalen en de zonnige kust. Dit is een bestemming voor natuurliefhebbers en actieve recreanten en dus ook liefhebbers van kampeertoerisme. Je vindt campings in de meest groene hoekjes van elke regio en Slovenië kan uitpakken met originele glampings (glamorous camping) met luxe en een bijzondere sfeer.

Het meer van Bled is één van de top kampeerplaatsen van het land. Dat komt vooral door het sprookjesachtig natuurschoon. Voor Glamping liefhebbers is er Garden Village Bled, een milieuvriendelijk complex met accommodaties in boomhutten en tenten met een houten hot tub. Het resort ligt op 300 meter van het meer en er is een strandbar, een massagewaterval, zwembaden, sauna en wifi.

In het oosten van Slovenië ligt tussen de wijngaarden Gozdne Vile Glamping. De vijfsterren camping is het neusje van de zalm wat betreft nieuwe kampeertrends. In het hart van de natuur staan luxueuze houten hutten waarin het ook ’s winters heerlijk warm is. Aantrekkelijk zijn ook de houten kuipen met warm water, naast elke hut. Het water wordt verwarmd met een houtvuur en je kan er met zijn tweetjes in. Uiteraard een aanrader voor de romantische zielen.

In de bossen van centraal Slovenië logeer je in de houten tenten van Idila Park. Het is een unieke plek voor wandelingen en om te zwemmen in het Bloke Meer (www.blosko-jezero.si). Ook de Rivier Kolpa in de regio Bela Krajina in het Zuiden van Slovenië is een geheime tip voor kampeerders én liefhebbers van kanovaren. In het gloednieuwe Kolpa Resort kan je verblijven in een van de tenten of huisjes naast het natuurlijke zwembad.

Een kampeervakantie langs de Soča rivier is ronduit fantastisch. De natuur is subliem, het rivierwater waarin je kan zwemmen is kristalhelder. Er is geen lichtvervuiling waardoor je ’s avonds geniet van een imponerende sterrenhemel. Langs de rivier kampeer je in Kamp Koren, dat omwille van de milieuvriendelijke uitbating een eco-label van de Europese Gemeenschap mocht ontvangen.

Meer informatie: www.slovenia.info