De hotspots van Bonaire

Het Caraïbische eiland Bonaire is gezegend met een unieke natuurlijke schoonheid en is gekend voor haar serene rust en indrukwekkende onderwaterwereld. Het is een waar paradijs voor duikers en snorkelaars maar ook voor niet-duikers en ecotoeristen is er heel wat te doen. Wil je naar de zon of zoek je ideeën voor je bucketlist? Hierbij de top 7 plaatsen die je niet mag missen als je naar Bonaire gaat.

De beste duikspots ter wereld

Bonaire heeft een van de hoogste concentraties van de beste duikspots ter wereld en met meer dan 60 gemarkeerde kantduiken, wordt het ook wel de ‘shore-diving capital of the world’ genoemd. Het eiland staat bekend om haar adembenemende onderwaterwereld, onaangetaste koraalriffen, prachtige tropische vissen en andere kleurrijke zeebewoners.

Het Pekelmeer Flamingo heiligdom

Bonaire draagt de bescherming van de fauna en flora zeer hoog in het vaandel. Daarom is Pekelmeer Flamingo Sanctuarium één van de slechts vier gebieden in de wereld waar flamingo’s zich op natuurlijke wijze kunnen voortplanten. Het roze zoutmeer heeft zijn roze kleur te danken aan de overvloedige hoeveelheden pekelkreeftjes die in het water aanwezig zijn. Meer dan tienduizend flamingo’s zijn hier thuis.

Sneeuw in de Caraïben

Wil je een sneeuwlandschap zien op een tropisch eiland? Bezoek dan de zoutpiramides! Bonaire is al eeuwenlang de grootste zoutexporteur van het Caribisch gebied met 400.000 ton per jaar. De zon, wind en ondiepe zoutmeren bij de zee zorgen voor de ideale combinatie. Zeewater wordt in de ondiepe zoutpannen gelaten, dit verdampt door de felle zon en de immer loeiende passaatwinden, en uiteindelijk blijft er zout over.

Klein Bonaire

Waarom zou je één Bonaire bezoeken als je er twee kunt bezoeken? Klein Bonaire is slechts een korte boottocht verwijderd van het hoofdeiland. Dit prachtige onbewoonde eiland heeft een oppervlakte van circa 6km² en is gezegend met prachtige hagelwitte stranden die ook de broedplaatsen vormen voor zeeschildpadden. Het is de hemel op aarde.

Een natuurlijke lichtshow de je nog nooit hebt gezien

Twee, drie dagen na volle maan, 45 minuten na zonsondergang is er gedurende 20 minuten een bijzonder verschijnsel te zien op Bonaire. De ostracods, kleine mosselkreefjes, komen in grote getale uit de diepte omhoog naar het rif voor een indrukwekkende lichtgevende paringsshow. Dit verschijnsel heet bioluminescentie. Je kan het vanop het strand zien, maar het is nog indrukwekkender als je gaat voor een nachtduik.

Logeer in een ecologisch paradijs

Captain Don’s Habitat, opgericht in 1976 door de bekende onderwatermilieuactivist Captain Don Stewart, heeft een pioniersrol gespeeld in de milieuvriendelijke ontwikkelingen op het eiland Bonaire. Zijn visie is ook terug te vinden in het ontwerp van het resort. Elk detail is ontworpen om zo min mogelijk impact te hebben op de lokale omgeving; van de lage impact van de bouwmethodes tot het gebruik van zonneboilers en energiebesparende apparaten. Het resort ligt in een weelderige tropische tuin, direct aan het strand en is bekend voor zijn relaxte sfeer en is een waar duikparadijs. Vanop de privé steiger van het resort vaar je binnen de 15 minuten naar meer dan 50 duikplaatsen van wereldklasse.

Geniet van een sunset diner in het beste Caraïbische restaurant van het eiland

Het populaire Rum Runner restaurant ligt direct aan de oceaan, op een van de meest verbazingwekkende plaatsen plekken van Bonaire, tegenover het onbewoonde eiland Klein Bonaire. Op het menu staan lokale gerechten, mondaine hapjes, verse vis, zeevruchten, quesedillas of pizza gebakken in de houtoven. Vergeet ook niet het indrukwekkende cocktailmenu om nog meer te genieten van de zonsondergang.