De Mont Ventoux anders bekeken

Wie aan de Mont Ventoux denkt, denkt meteen aan zwetende renners tijdens de Tour de France, maar deze bergreus heeft nog een heleboel andere zaken in de aanbieding! Scheur de Mont Ventoux af op je skilatten in het oudste skigebied van Frankrijk, ga zelf met honden op zoek naar truffels aan de voet van de berg of ontdek de typische kerstsfeer in de bergdorpjes.

Op truffeltocht

Wil je op culinaire ontdekking, dan kun je aan de voet van de Mont Ventoux van half november tot half maart op truffeltocht. Natuurlijk krijg je daarbij de hulp van truffelhonden. Na de wandeling die ongeveer anderhalf uur duurt, volgt een proeffestijn op de boerderij. Gezellig genieten bij de open haard terwijl je ondergedompeld wordt in de wereld van de ‘Diamant Noir’, dat hoort erbij.

In Monteux:  www.truffes-ventoux.com
In Monieux, dichtbij Sault: le-viguier.com

Provençaalse marktjes in wintersfeer

In de kerstperiode worden de typisch Provençaalse marktjes omgetoverd tot gezellige kerstmarkten. Hier vind je het beste van de Franse gastronomie zoals – uiteraard – de truffel, maar ook wijn en nougat. Ook voor originele geschenken én kerststalletjes moet je de markten bezoeken. De traditie van de kerststalletjes en kribbes is hier nog heel levendig. Zo kun je in le Castellet het pad van de 30 kribbetjes volgen, één van de mooiste kerstwandelingen uit de streek.

Van 15 december 2018 tot 6 januari 2019 veranderen de straten en pleinen van het oude centrum van Carpentras in een vrolijk en kleurrijk winterdecor. www.noelsinsolites.fr

Meer dan honderdvijftig gratis shows passeren de revue met artiesten uit Frankrijk, België, Spanje en Italië. Een aanrader voor een daguitstap en een kerstsfeer om nooit meer te vergeten!

Wintersporten op de Mont Ventoux in het oudste skigebied van Frankrijk

Wist je dat de Mont Ventoux  twee skioorden telt: Chalet-Reynard en Le Mont Serein. Dat laatste is zelfs het oudste skigebied van Frankrijk, gelegen op een hoogte van 1.400 meter aan de noordkant van de Mont Ventoux. Ideaal om ongedwongen te sleeën, snowboarden, langlaufen en natuurlijk te skiën. Amusement en adrenaline verzekerd! En omdat je in de Provence bent, heb je veel kans dat je na een dag skiën een glaasje wijn kunt drinken in je T-shirt, ergens op een zonnig terras.

www.stationdumontserein.com

Een nachtelijke beklimming van de Provençaalse reus

Ben je al je volgende zomervakantie aan het plannen? Dan kun je de reus van de Provence ook ’s nachts beklimmen! Begeleid door een professionele berggids en vergezeld door de maan, ontdek je de Mont Ventoux eens op een andere manier. Op de top word je beloond met een prachtige zonsopgang: een ervaring om nooit meer te vergeten.  De wandeltocht vertrekt uit Malaucène of Bédoin en vroeg reserveren is de boodschap!

Algemene info: www.provence-toerisme.com