De mooiste reisroutes door de Pyreneeën

De toeristische diensten van Hautes–Pyrénées en van Huesca hebben samen enkele schitterende reisroutes door de Pyreneeën uitgetekend. Het zijn 3, 4 of 7 dagen durende reizen langs de mooiste plaatsen in de Franse en Spaanse Pyreneeën.

Voor liefhebbers van auto- en motoreizen zijn de Pyreneeën een heerlijke bestemming. Een tocht door het imponerende landschap is ronduit fantastisch en onderweg zijn er zoveel iconische plaatsen om halt te houden. Enkele voorbeelden: Lourdes en de Cirque de Gavarnie-Unesco, Monte Perdido, Pic du Midi, Route des Lacs de Haute Montagne, het klooster van San Juan de la Pena op de route naar Santiago de Compostela, Parc National des Pyrénées, Grand Canyon de Ordesa Unesco. De reisroutes zijn zo uitgetekend dat je niets van de belangrijkste bezienswaardigheden zal missen. Maar ook de sympathieke en verdoken plekjes komen aan bod: een caféterrasje op het dorpsplein, een goed bewaarde kapel, een geitenboerderij, een goed restaurant weg van de drukte, een verdoken vallei, een kuuroord met thermische baden…

Voor elk van de routes bestaat er een handige roadbook met informatie over het te volgen traject, duidelijke kaarten, afstanden en reisduur. Deze livre de bord is opgevat als een reisdagboek, met uitleg en anekdotes, voorstellen voor uitstapjes, goede eet adresjes aanbevolen door klanten, plaatsen die je niet mag missen, activiteiten, wat je kan bezoeken, de mooiste panorama’s.

Formule “Sleutel in de hand”

De Pyreneeën Road Trip beperkt zich niet tot uitgestippelde parcours want er zijn ook handige pasklare packages gelinkt aan de circuits. Elke klant kan zijn eigen reis samenstellen, met behulp van raadgevers en op basis van de eigen interesses en verlangens.

Voorbeelden

De Pyreneeën intensief is een programma van 3 dagen, vanaf € 301 per persoon, op basis van 2 personen.

Drie dagen genieten van de warme waterbronnen, duizelen op de top van de Pic du Midi, verbijstering bij het uitzicht op de kolossale Cirque de Gavarnie, verwondering in de Tuin van Eden in Cauterets-Pont d’Espagne en een reis naar het mystieke Lourdes.

De Ronde van de Pyreneeën is een circuit van zeven dagen in Frankrijk en Spanje, vanaf € 544 per persoon, op basis van 2 personen. Langs de route bergpassen met panoramische uitzichten, diepe canyons, glinsterende bergmeren en uitnodigende dorpjes in het hart van de Pyreneeën, Werelderfgoed van de Unesco.

Een gespecialiseerde reiswinkel

De mensen die samen met jou een reis samenstellen zijn specialisten, afkomstig uit de Pyreneeën en als dusdanig experten. Ze luisteren naar je wensen en stellen samen met jou een roadtrip samen, inclusief de overnachtingsplaatsen, de te bezoeken plaatsen, de activiteiten onderweg. Alles kan vooraf gereserveerd worden, ook een huurwagen.

Voor de afreis krijgt de klant een gedetailleerde en gepersonaliseerde roadbook. Op die manier ben je als reiziger helemaal vrij van zorgen en kan je in volle vrijheid, autonoom en met een gerust gemoed vertrekken.