De smaak van Trentino in huis tijdens Pasen

De Noord-Italiaanse regio Trentino heeft de lokale chef-kok Elena Vian uitgenodigd om, vanuit haar huis in Val di Fassa, een virtuele demonstratie te geven van hoe je een traditioneel Italiaans lentegerecht in je eigen keuken kunt bereiden.

De regio Trentino strekt zich uit van de noordelijke oevers van het Gardameer tot aan het Dolomietengebergte. De rijke mix van tradities, natuur en microklimaten leent zich voor een gevarieerde eetcultuur waar biologische groenten en fruit, fijne wijnen, ambachtelijk bier, olijfolie, pasta, verse vis, hertenvlees, rundvlees en verschillende soorten kaas lokaal worden geoogst en geproduceerd.

Chef-kok Elena uit Val di Fassa, in de buurt van de stad Trento, werkt sinds haar 15e in de horeca. Haar culinaire carrière heeft haar over de hele wereld gebracht, waar ze onder andere op privé-jachten heeft gekookt voor beroemdheden zoals zangeres Mika en actrice Lèa Seydoux, voordat ze de eerste privé-kok voor Eataly Milaan werd. In de korte 2 minuten durende home video legt ze uit hoe je thuis heel makkelijk het verse en smaakvol gerecht ‘Paaswitte Asperges met “Trentino”-saus’ kunt bereiden, met ingrediënten die allemaal verkrijgbaar zijn in onze lokale supermarkten.

De hoofdingrediënten van het gerecht zijn asperges bianchi di Zambana (‘witte asperges’ uit de streek van Zambana), een typische groente uit de streek, knapperig spek (een soort ongekookt, gezouten en gerookt varkensvlees) en bieslook, vergezeld van een “Trentino”-saus – een twist op “Boznersauce”, een recept uit de bergen van Noord-Italië – dat een lentespecialiteit is. Terwijl ze het gerecht bereidt, vertelt Elena het verhaal van een spel genaamd “pechenar”; een paastraditie met een gekookt eiergevecht dat ze zich liefdevol herinnert van haar kindertijd in Trentino.

Dit eenvoudige maar heerlijke paasrecept kost slechts enkele minuten om te bereiden en is het perfecte gerecht om dit paasweekend de rijke smaken van Trentino in huis te halen.

Trentino wenst je een Buona Pasqua (Vrolijk Pasen), een goede gezondheid en geluk en we kijken er naar uit om je weer te verwelkomen in onze mooie regio wanneer het weer mogelijk is.