De stille natuur in de Aosta Vallei

Net over de grens met Zwitserland en Frankrijk ligt de kleinste Italiaanse provincie, Valle d’Aosta, op zo’n 950 kilometer van hier. De schitterende natuur in de bergen en valleien van Valle d’Aosta met zijn frisse bergbeken, de verstilde dorpen, de Romeinse overblijfselen en eeuwenoude pelgrimsroutes… ze bestaan al zo lang en kunnen best nog even op ons wachten… tot wie weet!

Lente en zomer: de natuur herleeft

Inmiddels is het volop lente in Valle d’Aosta. De ligging aan de zuidkant van de grootste alpenreuzen als Mont Blanc en Matterhorn/Cervinia zorgt voor veel zon-uren.

De sneeuw verdwijnt rap en maakt plaats voor steeds meer groen en vroege bloeiers. De dieren laten zich weer zien en de talloze kabbelende beken voeren het smeltwater langs de hellingen naar beneden.

Een van de best bewaarde geheimen van Valle d’Aosta (en een klein natuurwonder) is de bloei van de pioenrozen begin juni in de streek tussen Issogne en Arnad.

Ervaar de stilte

Dichter bij het leven in vroeger jaren kan je bijna niet komen dan in Chamois. Deze hooggelegen gemeente is alleen bereikbaar met een kabelbaan of een voetpad. Hier ervaar je de ruimte en de rust als de vanzelfsprekendheid die het ooit was, ver weg van de hectische buitenwereld. Een leven zonder opsmuk, maar met de zeldzame, ontastbare luxe van tijdloosheid en het verblijven in pure onversneden berglucht ervaar je in deze verstilde ‘parel van de Alpen’.