De troeven van Slovenië

Slovenië verwelkomt alsmaar meer reizigers. Dat zal in 2019 niet anders zijn want het kleine land aan de Adriatische Zee heeft de reizigers zoveel te bieden, top bezienswaardigheden die je moet gezien hebben.

De cijfers waarmee de toeristische dienst van Slovenië uitpakt zijn indrukwekkend. In de periode januari – oktober 2018 arriveerden ruim vijf miljoen toeristen in het land. Wat de buitenlandse reizigers betreft gaat het om een stijging van 14 % tegenover het voorgaande jaar.

Waarom zoveel mensen voor Slovenië kiezen ?

Het antwoord kan je in een notendop samenvatten. Eén, het is een super groene bestemming, het meest beboste land van Europa, met Ljubljana als de meest groene hoofdstad. Twee, het is een paradijs voor actieve vakanties en voor kampeerders. Drie, een topper voor zij die houden van lekker eten en drinken. Vier, een marktleider op het vlak van wellness waarbij genieten, rust, zalig relaxen voorop staan. Vijf, er is een goede toeristische infrastructuur met gezellige, comfortabele hotels, B&B’s, verblijven op de boerderij en vakantiewoningen.

Wil je in 2019 meer ontspannen ?

Kies dan voor Slovenië, het land van water en spa’s, van thermale en minerale bronnen met gezond en genezend water. “Het water is de bron van het goede leven” zegt men in Slovenië.

Wil je dat zelf ervaren dan ga je naar één van de vele fantastische health resorts waar je ook met het ganse gezin kan herbronnen in prachtige openluchtzwembaden, relaxen in zwart thermaal water en zelfs in een bier en honing bad dat wonderen doet voor je lichaam.

Wil je in 2019 de Sloveense kust leren kennen ?

De kustlijn, tussen Italië en Kroatië, is nog geen 50 km lang maar wat een pracht ! Ga zeker naar het magisch mooie Piran met zijn mysterieuze smalle straatjes en zijn brede boulevard langs de zee. Net buiten de stad wordt het beste zout van Europa geproduceerd en het zoutwinningsgebied kan je bezoeken. Het is deels natuurgebied, deels voor zoutwinning bestemd.

Je kan wandelen door de zoutpannen en het verhaal over de geschiedenis van de zoutwinning is mateloos interessant.

Wil je in 2019 de toppers van Slovenië zien ?

Je kan ze tijdens een unieke rondreis gemakkelijk aan elkaar breien want grote afstanden zijn er niet. Daar gaan we, van het sympathieke Ljubljana naar de Adriatische kust, van het Meer van Bled, symbool van de pracht van Slovenië, naar Maribor, de historische stad in het oosten van het land.

Ook het Meer van Bohinj staat op het reisprogramma en het Triglav Nationaal Park met zijn indrukwekkend natuurschoon. En reis je in 2019 naar Slovenië dan bezoek je natuurlijk de Grotten van Postojna. Ze zijn enorm, 24 km hallen en passages !

Wil je in 2019 Slovenië écht beleven ?

Probeer dan één van de vele grote evenementen mee te pikken zoals het Ljubljana Festival (27 juni – 31 augustus). Dit gigantische openluchtfeest met muziek, theater, dans en vele andere kunstvormen maakt van de Sloveense hoofdstad een zomers top-trefpunt. Van 19 tot 26 juni wordt Črnomelj de folklore hoofdstad van het land tijdens het Jurjevanje International Folklore Festival.