‘Digital nomad’ in Duitsland

Thuiswerken is normaler dan ooit, waardoor het voor veel werknemers makkelijker is om vanaf een andere plek dan hun bureau thuis te werken. Duitsland is een van de aantrekkelijkste bestemming in Europa voor ‘digitale nomaden’. UNWTO heeft zelfs het begrip ed-ventures geïntroduceerd. Hierdoor kunnen studenten online of op locatie les krijg terwijl ouders aan het telewerken zijn. Werken en een citytrip combineren is nu makkelijker dan ooit!

Zich onder de Duitse natuur dompelen

Wie met rendieren, husky’s, geiten, ezels of een pony op stap gaat in Rijnland-Palts, geniet van het winterse landschap en vergeet tijdens een wandeling gemakkelijk het alledaagse leven. In veel regio’s van Rijnland-Palts kunt u uw kleine harige vrienden laten vergezellen op een wandeling. Het is maar één van de vele manieren om Duitsland op een slow en duurzame reis te ontdekken.

De nieuwe nachttrein van Brussel naar Berlijn en Dresden

Vanaf juli 2022 rijdt er drie keer per week een nachttrein van Brussel via Berlijn, Dresden en Bad Schandau naar Praag. Fietsen kunnen meegenomen worden. Zo stap je ’s avonds in België in en ’s morgens word je wakker in Berlijn of Saksen in de Elbe-vallei. De kaartverkoop start in het voorjaar van 2022. Informatie is hier te vinden. De prijzen zijn nog niet vastgesteld; we hebben echter wel richtprijzen tussen Brussel en Praag: de zitplaats vanaf €40, couchette vanaf €60, slaapwagon vanaf €80 (enkele reis voor één persoon).

Kamperen tussen de Duitse bergen en heides

Duitsland heeft tal van moois te bieden, ook op vlak van natuur. Zo genoten meer dan 115.000 Belgen van januari tot oktober 2021 van de frisse lucht tijdens een overnachting op een campingplaats tussen de Duitse bergen en heides. Waar je zoal naartoe kan om de Duitse natuur op te zoeken als je graag op een campingplaats verblijft?

Outdoor-activiteiten in de Duitse natuurgebieden!

Wie dan weer een liefhebber is van zee en strandwandelingen, vindt zijn trekken aan de Noordzee bij Pellworm en Nordstrand. Hoogtepunten voor wandelaars zijn de 109 kilometer lange Noord-Oostzeewandelroute, terwijl fietsers kunnen kiezen uit de Oostzeekustfietsroute en 15 goed bewegwijzerde “themacruises”. Of misschien bezoek jij liever de parels van de Duitse natuur, zoals de Blautopf in Blaubeuren in Baden-Württemberg. Het mag duidelijk zijn: er valt heel wat moois te ontdekken in de Duitse natuurgebieden!

Vooruitzichten op Berlijns hoogtepunt voorjaar 2022

In het voorjaar opent het Samurai Art Museum zijn deuren in een nieuwe locatie in Mitte, waar een van de grootste collecties van de Samurai-cultuur buiten Japan te vinden zal zijn. Verder opent de Berlijnse Staatsbibliotheek een speciaal museum aan de boulevard Unter den Linden, waar unieke en kostbare boekkunst wordt tentoongesteld in de Staatsbibliothek Treasury. Van 10 tot 20 februari 2022 vindt de 72e Berlinale – het internationale filmfestival van Berlijn – plaats. Tegelijkertijd zal in de nu heropende New National Gallery een Gerhard Richter-tentoonstelling te zien zijn, ter gelegenheid van de 90e verjaardag van de beroemde Duitse hedendaagse kunstenaar. Bezoek Berlijn!