Dompel je onder in Curaçao

Hou je van warm weer en kun je wel wat vitamine D gebruiken? Dan is het tropische Curaçao de ideale bestemming voor jou, ongeacht het seizoen. Naast de zomerse temperaturen, heeft het eiland nog veel meer verrassende troeven in petto. Met een breed scala aan stranden, talloze activiteiten, een rijke cultuur, kleurrijke mensen en plekken, en een overheerlijke keuken valt er zoveel te beleven op Curaçao dat je misschien zelfs niet weet waar te beginnen.

Ga op eindeloze ontdekkingsreis

Curaçao is zo veelzijdig dat er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Achter elke hoek schuilt een nieuwe verrassing en voor ieder is er wat wils. Geniet van de zon op een van de 35 stranden. Leer meer over de geschiedenis van het eiland in de landhuizen die werden omgetoverd tot musea. Verken de prachtige natuur, zowel onder water als aan land. Breng een bezoek aan Willemstad en laat je verrassen door de indrukwekkende Street Art die de stad rijk is. Op Curaçao vind je namelijk tal van getalenteerde kunstenaars die elk gebouw tot een kunstwerk kunnen omtoveren. Ook de Handelskade, beter bekend als dé iconische plek van het eiland met de wereldberoemde gekleurde huizen, mag niet ontbreken op je ontdekkingsreis op Curaçao.

Proef de cultuur

Dankzij de unieke mix van culturen op het eiland, zijn de geschiedenis en cultuur van Curaçao bijzonder divers en rijk. Zelfs in de lokale keuken proef je de talrijke invloeden uit de verschillende culturen. Enkele van die lokale delicatessen zijn onder meer Iguana, de bekende stoofpotjes en streetfood. Ook de restaurants variëren van comfort food tot high-end gerechten. Je vindt er ongetwijfeld iets naar jouw smaak.

Duik de wondere onderwaterwereld in

De spectaculaire onderwaterwereld van Curaçao is een van de troeven van het eiland. In het azuurblauwe water spot je allerlei soorten zeedieren, koraal en sponzen. Er zijn dan ook tal van duikspots te vinden op het eiland en dat voor elk niveau. Duiken op Curaçao is een avontuur om niet te vergeten, maar als je liever wat dichter bij het oppervlak blijft kun je ook al snorkelend kleurrijke vissen en andere zeedieren bewonderen. Voel je je niet echt als een vis in het water? Ook op het land zijn er tal van avontuurlijke opties. Als je houdt van een stevige hike, dan is de klim naar de top van de Christoffelberg echt iets voor jou. Wie op zoek is naar een uniek uitzicht mag de kust van Shete Boka beslist niet overslaan. Hier kletsen de golven tegen de rotsen en creëren zo een bijzonder soort mist.