Duurzaamheid bij Quinta do Lago

Het luxe lifestyle resort Quinta do Lago nestelt zich in de veilige intimiteit van het Ria Formosa natuurreservaat in de Portugese Algarve. Het hele jaar door genieten families, koppels of vrienden hier van een actief buitenleven in de ongerepte natuur dankzij het bijna 50 jaar oude masterplan van Quinta do Lago dat slechts toelaat om 9% van het gebied te bebouwen. Terwijl de natuur diepgeworteld zit in het DNA van het resort, voelt Quinta do Lago het groeiende belang van duurzaamheid aan. Het resort brengt de bestaande strategie in een hogere versnelling via extra initiatieven om verbondenheid met de natuur te creëren en te versterken.

Gedurende ruim 48 jaar heeft Quinta do Lago een stevige reputatie opgebouwd als een van de meest prestigieuze vrijetijds- en lifestyle resorts in Europa. In een verbluffend Portugees natuurlandschap van 800 hectare biedt het resort golf en sportfaciliteiten van wereldklasse naast ongelooflijke gastronomische ervaringen en luxueuze woningen voor een tweede verblijf. Wie hier is, kan gerust genieten van de levensstijl van wellness en onvergetelijke momenten, zonder zich zorgen te maken over duurzaamheid.

Het duurzaamheidsplan van Quinta do Lago

Voorbeelden van de lopende ecologische initiatieven van Quinta do Lago zijn het aanbieden van biologische producten van eigen bodem in alle restaurants, het verbeteren van irrigatie en waterbeheer op het resort, het introduceren van inheemse planten op en rond de golfbanen om het natuurlijke landschap te beschermen en de steun aan de lokale gemeenschap met de nieuwe eco-strategie.

Sean Moriarty, al vijf jaar CEO van Quinta do Lago, begon op de jonge leeftijd van 13 jaar te werken bij een boerderij en kaasfabriek in het graafschap Tipperary in Ierland. Voor hem liggen deze jaren aan de grondslag van zijn succesvolle carrière waarbij hij gedurende 20 jaar bedrijven in de hospitality en food sector geholpen heeft merken en concepten te ontwikkelen, voor hij aan het hoofd kwam van Quinta do Lago. In vijf jaar tijd leidde hij Quinta do Lago naar de top als luxueuze lifestyle bestemming, met onder meer de opening van een state-of-the-art sportcentrum en de bekroning van het resort met prestigieuze prijzen.

Sean Moriarty, CEO van Quinta do Lago, zegt over de recente maatschappelijke evolutie: “Mensen zijn zorgzamer dan vroeger, waarderen de kleine dingen in het leven en milieu is een prioriteit geworden. Mensen zijn nu bereid om meer na te denken over ervaringen en meer bepaald over verantwoord reizen, waarbij ze erop letten geld te besteden aan verrijkende ervaringen. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw natuurpad ontworpen dat Quinta do Lago verbindt met Ancao Beach – dit biedt extra mogelijkheden om te wandelen en te fietsen te midden van exotische vogels. Bij het bezoeken van een resort is duurzaamheid niet langer een extraatje, het is een must geworden voor luxereizigers. Ook hoop ik dat deze duurzaamheidstrend van blijvende aard is en dat we met zijn allen duurzamer gaan reizen en gezonder leven.”

Sean Moriarty vertelt waarom duurzaamheid dermate belangrijk is voor Quinta do Lago: “Naast de voor de hand liggende inzet voor het behoud van het Ria Formosa natuurpark en van onze reputatie als vooraanstaand golfresort, is de creatie van een gemeenschapsgevoel binnen het resort van zeer groot belang voor ons. Quinta do Lago levert grote inspanningen opdat alle eigenaars en bewoners zich veilig en behaaglijk voelen en fier zijn op de waarden van het resort, zoals duurzaamheid en respect voor de prachtige omgeving. Bovendien draagt Quinta do Lago als groot resort ook bij aan de lokale gemeenschap en economie door het scheppen van werkgelegenheid voor 500 mensen uit de omgeving en door lokale junioren de kans te geven om deel te nemen aan golfkampioenschappen.”