Duurzame adresjes in de Vaucluse

In de Vaucluse vind je een aantal originele duurzame adresjes, waar groene energie en waterbesparing bovenaan het prioriteitenlijstje staan. Je draagt er zorg voor de natuur … en jezelf. Je beleeft er dan ook een unieke milieuvriendelijke ervaring. Hierna vind je onze favoriete adresjes, “eco-dodos’ waar comfort en milieu hand in hand gaan!

Sorgues – Coucoo Grands Cépages, een hut op het water

Je hut op het meer La Lionne is enkel per boot toegankelijk. In de badkamer wordt het water hergebruikt, de toiletten en de douche werken met drijvende phytowaterzuivering, de elektriciteit wordt geproduceerd met zonnepanelen. Een 100% ecologische kamer dus, waar je heerlijk ontspant op het ritme van het kabbelende water, tussen de vogels en de cicaden in de zomer …  

Isle-sur-la-Sorgue – Camping La Sorguette

Op camping La Sorguette, aan de oevers van de Sorgue, wacht je een ‘roots & glamping’-verblijf. Er heerst een ontspannen sfeer. Je verblijft er als een vogel in een houten nest met een ontbijtmand die aan een koord omhoog wordt gehesen, je trekt er op safari in een lodgetent van hout en doek, of je logeert in een tiny cocon in een lichtrijk vierkant van hout, glas en textiel. Wat je ook kiest, één ding is zeker: hier zul je je hart verliezen!

Lacoste – Les Cabanes de la Fontaine

Hout uit de streek, smeedijzer, natuursteen en voor sommigen zelfs omgebouwde zeecontainers … Deze eigentijdse hutten zijn gebouwd met milieuvriendelijke materialen, die perfect passen in de ongerepte omgeving van dit prachtige stukje Vaucluse.

Beaumont-du-Ventoux – Camping Le Mont Serein

Nog altijd in ‘roots comfort’-modus zet je je bagage neer op 1437 m hoogte in een hut, die al dan niet op palen staat. Een adresje vlak bij de top van de Ventoux, die je bijna zou kunnen aanraken. Hier keer je terug naar de basics en duw je even de pauzeknop in …

Lafare – Cabanes de Provence

Eigenaars Hortense en Gil hebben een grote liefde voor de natuur en een passie voor hun prachtige streek. Ze helpen je vol enthousiasme de Provence te verkennen. Hun twee lodges van hout en natuurlijke materialen zijn uitgerust met een spa en genesteld in de Dentelles de Montmirail, waarvan de grillige, spitse bergtoppen van ver te zien zijn. Een van de lodges is ondergebracht in een authentieke Provençaalse schuur in een ander mooi dorpje van de Vaucluse, La Roque-sur-Pernes.

Méthamis – Metafort

Dit gastenverblijf (2 gîtes en 5 kamers) ligt tussen de Luberon en de Mont Ventoux, boven de kloven van de rivier de Nesque. Het is gehuisvest in een 17de-eeuws landhuis. Nieuw is Annesque, een intieme gîte die verrast door zijn spectaculaire ligging. Dit bijgebouw met zijn grote glaspartijen en eenvoudige, strakke inrichting biedt een adembenemend uitzicht.

Monieux – A Ventoux Yourte

Joerten langs een lavendelveld! Hier logeer je op een magische plek, zonder impact op de omgeving dankzij de lichte structuur van deze traditionele Mongoolse woningen. Comfort (Mongools meubilair en bedden, verwarming) en milieu (droogtoilet) gaan hand in hand.

Mondragon – Nuit étoilée

Een houten ton, een indiaanse wigwam, een hangbed aan een boom om al wiegend in slaap te vallen, of een vreemde cocon. Dit adres biedt minimalistische logies aan te midden van de natuur en de wijngaarden. Voor zachte nachten onder de sterren.