Een creatieve, ontspannende vakantie in de Vendée

Iedereen heeft wel eens de behoefte om de pauzeknop in te drukken. Dan is er niets zo goed als een rustgevende, zelfs creatieve vakantie. Want iets nieuws leren op reis is helemaal in. Zo kun je unieke technieken ontdekken, experimenteren met eeuwenoude kunsten of eenvoudigweg je vaardigheden eens testen. Kortom, gun jezelf een moment om eens alles los te laten. Om je volledig te ontspannen te midden van de natuur en je verborgen talenten te ontplooien, ben je in de Vendée aan het juiste adres!

Dompel je onder in de wereld van keramiek

De Vendée en keramiek, dat is een lang verhaal. Bij Nature en Terre leren de deelnemers van de workshops verschillende technieken om klei vorm te geven en hun creatiefste ideeën te realiseren.

Bij La Poterie d’Adelaïde leer je een hele dag lang alle kneepjes van het vak. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk: zowel volwassenen als kinderen kunnen de handen uit de mouwen steken.

Wist je dat er in de Vendée zelfs porselein wordt vervaardigd van oesterschelpen? Deze specie, ‘Kaomer’, wordt gekenmerkt door haar parelwitte kleur, doorzichtigheid en unieke lichtweerspiegeling. Ontdek het bij Alegina.

Om het porselein nog mooier te maken, kun je het beschilderen. Zowel beginners als meer ervaren schilders kunnen een cursus ‘porselein beschilderen’ volgen bij kunstenares Nathalie Ameline-Turpin, die al meermaals in de prijzen is gevallen.

Ontspan volledig tijdens een stage of retraite

Een heel apart adres is Mill on the Rock, waar je je energie kunt boosten en harmonie terugvinden dankzij verschillende types retraites in de volle natuur. Yoga, schilderen of openluchtactiviteiten (paardrijden, wandelen, boogschieten, kajak …): alles is mogelijk om je tot rust te brengen! Tara heeft de Verenigde Staten ingeruild voor Frankrijk om een oude watermolen te verbouwen tot een oase van rust. Hier vind je je ‘mojo’!

Tijdens een stage bewegingsleer en artistieke praktijk met Marielle Filaudeau kun je je hoofd volledig leegmaken en je van je creatiefste kant laten zien.

De ultieme ontspanning? De yoga- en surfretraites in Jolly Château, op enkele kilometers van de oceaan, aan de verkwikkende Côte de Lumière. Nog meer ontspanning nodig? Boek dan een massage op het kasteel.

Culinaire workshops

In het atelier van Maison Gelencser word je een echte chocolatier. Er zijn workshops volgens verschillende thema’s en uiteraard neem je je creaties mee naar huis.

Stap in de wereld van de bijen dankzij een imkerinitiatie of voel je verbonden met de natuur tijdens een stille wandeling in het bos van Finfarine. Stuk voor stuk kindvriendelijke activiteiten.

Juwelen en zeep

Laat je verbeelding de vrije loop en vervaardig je eigen juwelen in het atelier van Hécorce. Tip: neem zeker ook een kijkje in de schitterende boetiek.

In La Savonnerie des Collines kom je alles te weten over het maken van zeep. Dankzij een leerrijk, ludiek parcours ‘Er was eens een stuk zeep’ word je een expert in dit eeuwenoude product.