Een dag in Puy du Fou

Puy du Fou is een atypisch themapark zonder rollercoasters en attracties. In de plaats daarvan ben je te gast tijdens verbazingwekkende spektakels en word je zelf acteur in actiescenes waar zelfs Hollywood zou van verbleken. We nemen je graag 24 uur mee in de wereld van Puy du Fou.

8 uur: Ontwaak als ridder of jonkvrouw in de Middeleeuwse Citadel. Na een stevig ontbijt gaat de ophaalbrug naar beneden en ben je helemaal klaar voor het avontuur.

10 uur: Jonkvrouw Aliénor ontwaakt in de ruïnes van een oud kasteel voor het spektakel Le Bal des Oiseaux Fantômes. 310 valken, uilen, gieren en andere vogelsoorten scheren met hun enorme vleugels langs je heen in een indrukwekkend spektakel. Was je nog niet helemaal wakker, dan ben je het nu vast en zeker. Op naar het volgende spektakel!

11.15 uur: Help, de Vikingen, de meest verschrikkelijke krijgers uit het hoge Noorden, vallen aan! Dwars door de hoge vlammen duiken plotseling de woeste Vikingen in hun drakenboten op en vallen het vredige Fort de l’An Mil met zijn hutjes met rieten daken aan. Aan de voet van de 22 meter hoge vestingtoren woedt de strijd te midden van een stormvloed aan speciale effecten.

12 uur: Welkom in de 20ste eeuw waar je zelf acteur wordt bij Les Amoureux de Verdun. Aan de hand van de liefdesbrieven van een soldaat en zijn verloofde word je meegenomen naar de winter van 1916. Je loopt er door loopgraven vol sneeuw en heldhaftige soldaten. De grond trilt onder je voeten bij iedere nieuwe explosie, je ziet niets meer want de gangen staan vol rook, overal klinken alarmbellen…. je bent midden in de oorlog belandt maar zal je de lunch wel halen?

Om even op rust te komen, wandel je door het bos naar La Vallée Fleurie – de bloemenvallei – met zijn eeuwenoude eiken, verfrissende varens, waterplanten en liefelijke watervalletjes.

13 uur: Van zo veel spektakels krijg je wel honger en je wordt uitgenodigd door Catherine du Puy du Fou voor een Renaissance maaltijd in L’Echansonnerie. Laat het smaken!

14 uur: Tijd voor wat actie in de Middeleeuwen bij ‘Le Secret de la Lance’. Nadat de Franse ridders zijn vertrokken naar Orléans, blijft Marguerite, een jonge herderin, alleen achter in het kasteel. Zij moet het geheim van een lans met magische eigenschappen ontraadselen om het kasteel te beschermen. Een paardenspektakel op het hoogste niveau.

15 uur: Klaar voor het hoogtepunt? Samen met 6.500 toeschouwers ga je terug naar de Romeinse tijd voor Le Signe du Triomphe. In de Romeinse arena worden Gallische gevangenen veroordeeld om de Circusspelen te winnen onder de ogen van de Romeinse gouverneur. Maak je borst nat voor een wervelend spektakel met wagenrennen, gladiatorengevechten en leeuwentemmers! Kies jij voor het kamp van de Romeinen, of dat van de Galliërs?

17 uur: Volg een Franse marineofficier, held van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, tijdens een ultiem gevecht voor de vrijheid in 1793, Le dernier Panache. Het spektakel komt tot leven op een 360 °-scène, de tribune waarop je zit draait mee om je het beste zicht te geven. Een grootse, adembenemende voorstelling, heldhaftig en ontroerend, met een unieke mise-en-scène!

19 uur: Tijdens het avondeten ga je met een teletijdmachine naar het jaar 1914 naar het Café de la Madelon. Je bent uitgenodigd op de bruiloftsmaaltijd van Madelon. Alles is klaar voor de trouw, maar niets gaat zoals gepland…

21.30 uur: Welkom op het nieuwste spektakel van Puy du Fou: Les Noces de Feu, ‘de bruiloft van vuur’. Denk aan een spektakel als ‘Titanic meets Romeo & Julia meets Assepoester’. De nacht valt, een zoete melodie weerklinkt over het meer, de romantische bruiloft begint. Het koppel, een vrouwelijke violist en mannelijke pianist, komen samen om hun eeuwige liefde te vieren in een sprookjesland van vuur en water. Welkom op een van de meest spectaculaire bruiloftsfeesten waarbij gigantische decors uit het water van het meer opduiken.

22 uur: Na al deze indrukken kan je overnachten in de voetsporen van Frans I en Hendrik VIII van Engeland. Je slaapt in één van de 100 extravagante “logeries” van Le Camp du Drap d’Or, deze kamer is versierd met de wapenschilden van de koningen. Poets je tanden in de badkamer met gouden aardenwerk. Daarna kan je wegdromen in je hemelbed, versierd door gedraaide kolommen van massief eikenhout en geborduurde wandtapijten. Je voelt je een koning te rijk. Slaap wel.

Er zijn nog veel meer spektakels en activiteiten in Puy du Fou. De ideale verblijfsduur is 2 nachten en 3 dagen.