Eenmalige cruise van Zeebrugge naar Kaapstad

In Zeebrugge aan boord van de Queen Elizabeth stappen en koers zetten naar Kaapstad? Deze uitzonderlijke cruise wordt dit jaar mogelijk gemaakt door klasse rederij Cunard. Cruises die vertrekken uit België zijn eerder zeldzaam. Dat men vanuit Zeebrugge tot in Zuid-Afrika kan varen, dat is een unicum.

Op 2 november 2019 gooit de elegante Queen Elizabeth de trossen los voor een onvergetelijke reis tot aan de voet van de iconische Tafelberg. Na de cruise en vier dagen Kaapstad keren de passagiers op 23 november terug met het vliegtuig naar België.

Cunard kan terugkijken op een geschiedenis van bijna 180 jaar. Cunard blijft de Britse stijl en tradities koesteren. Tegelijk is Cunard uitgegroeid tot een moderne cruiserederij met een uitgesproken internationale flair. Een extreem hoog aantal bemanningsleden zorgt ervoor dat u de beste service krijgt, mét stijl. Bij Cunard noemen ze dat de White Star Service.

Het dagelijks theeritueel, waarbij obers de gasten met witte handschoenen serveren, is een mooi voorbeeld van de Britse traditie. Het is een moment dat past bij de grandeur van het schip.

Aan boord van de Queen Elizabeth is de keuken voortreffelijk, van het eenvoudigste gerecht tot de meergangenmenu’s op de feestelijke avonden. Ook het entertainment is van een hoog niveau. Het schip nodigt uit om tijd te nemen voor uzelf, op uw eigen ritme. Dit is het moment om eindelijk dat boek te lezen, te leren schilderen of bij de sommelier een workshop te volgen. Het kan ook simpel, met een frisse pint in de English Pub.

De cruise naar Zuid-Afrika is er een met veel dagen op zee, wat perfect is om tot rust te komen. Toch staan ook enkele boeiende havens op het programma, na Zeebrugge vaart het schip richting Southampthon, Lissabon, Tenerife en Walvisbaai, Namibië.

Na de aankomst in Kaapstad verblijven de gasten nog drie nachten op hotel. Dat geeft de kans om Kaapstad te ontdekken, inclusief het bezoek aan de Tafelberg en het Robbeneiland. Wijnliefhebbers halen hun hartje op in Stellenbosch. De dag voor de terugvlucht is de grote finale een trip naar het Kaapse Schiereiland, tot aan het meest zuidwestelijke punt van Afrika.