Emoties aan de Côte d’Azur

In tegenstelling tot wat velen denken biedt de Côte d’Azur een wereld van contrasten om te ontdekken: ontdek het ongelooflijke natuurlijke licht terwijl u de majestueuze landschappen, mensen en plaatsen bewondert.

Van de bergen tot de Middellandse Zee, de Côte d’Azur heeft zoveel te bieden dat u er helemaal zal opgaan. De kiezelstranden van Nice, de zandstranden van Antibes Juan-Les-Pins en Cannes, de mimosa-bossen en de exotische tuinen, … De Côte d’Azur strekt zich uit van Menton tot Hyères met suggestief genoemde stranden, steden met geweldige architectuur, dramatische kapen en prachtige bergen van meer dan 3.000 meter hoog.

De veelzijdige natuur van de Côte d’Azur wordt weerspiegeld in de schaduw van haar kliffen, in de geurige koele lucht van haar valleien en haar indrukwekkende kloven. Dorpjes op heuveltoppen met uitzicht op eikenbomen, weelderige tuinen vol oude en exotische planten, rotsplateaus die van seizoen tot seizoen het vee verwelkomen: wat uw interesses ook mogen zijn, een reis naar de Côte d’Azur zal u zeker bevallen. Overstijg je emoties, je bent aan de Côte d’Azur in Frankrijk!

Hier volgt een glimp van ervaringen waarvan u kan genieten aan de #CotedAzurFrance!

Aan zee

Uitzicht op Antibes vanaf de zee op Seazen, een catamaran op zonne-energie. Deze catamaran op zonne-energie is ongelooflijk comfortabel, waardoor hij perfect is voor uitstapjes om de kustlijn te verkennen.

Een onderwaterzicht in Cannes: Het nieuwe Onderwater Eco-Museum van de Britse kunstenaar Jason deCaires Taylor is voor anker gegaan vlakbij het eiland Sainte-Marguerite. De sculpturen liggen ondergedompeld in zee, op zo’n 100 meter van de kust, en kunnen worden bekeken door duikers met een snorkelmasker.

Voor watersport is het tijd om te zeilen naar Mandelieu-La Napoule: hier draait alles om pleziervaart, met 5.000 ligplaatsen verdeeld over 7 havens, waaronder 3 rivierhavens, 3 zeehavens en 1 droge haven.

In de natuur

Verken Nice Côte d’Azur te voet via de nieuwe 42 km lange GR-route Lou Camin Nissart die door de stad slingert, van de heuvels tot aan de Promenade des Anglais.

La Colle-sur-Loup, een prachtige omgeving: de oevers van de rivier de Loup in La Colle-sur-Loup zijn heerlijk rustig, perfect voor een ontspannende gezinswandeling.

Als het wat anders mag zijn

Effet de Mob, begeleide ritten op ouderwetse scooters in Saint-Raphaël. Elisabeth Perroni, verzamelaarster van oldtimer bromfietsen, organiseert begeleide tochten in l’Estérel (Visit Var).

Monaco met de e-bike: Bekijk het Prinsdom eens van een andere kant met Monabike, een zelfbedieningsdienst voor elektrische fietsen met 42 verhuurstations.

In de bergen

Menton, Riviera & Merveilles op de Train des Merveilles (Trein der Wonderen) om de Roya-vallei te verkennen: Stap op in Nice en reis door de dorpen van de vallei tot u Tende bereikt. Geniet van de eindeloze wonderen van elk dorp, van ongelooflijke landschappen en prachtige kapelletjes tot het Musée des Merveilles!

Het Nationaal Park van Mercantour, een paradijs voor wandelaars met 550 kilometer aan wandelpaden waar u olijfboomgaarden en bergtoppen vindt. Kies een route met een berghut en geniet van een nacht onder de sterren!

Een streepje cultuur

Op 3 juli 2021 wordt in Mougins het Centrum voor Fotografie van Mougins geopend: deze tentoonstellingsruimte voor hedendaagse fotografie zal ook artistieke residenties, een documentatiecentrum, mogelijkheden voor discussie en nog veel meer bieden …

Opening van de Stichting CAB te Saint-Paul de Vence op 24 juni: gehuisvest in een prachtig gebouw uit de jaren 1950, met als doel de werkzaamheden van de Stichting CAB in Brussel verder te zetten door de permanente collectie en thematentoonstellingen te laten zien.

De 10de verjaardag van het Musée Bonnard in Cannet: het enige museum ter wereld gewijd aan het werk van Pierre Bonnard, een belangrijke schilder, illustrator en prentkunstenaar. Het museum bevindt zich in het hart van Le Cannet, waar de kunstenaar zich liet inspireren door de landschappen en het mediterrane licht.

Knowhow aan de Côte d’Azur

De tradities en creativiteit van de Côte d’Azur worden weerspiegeld in de vele steden en dorpen in het departement Alpes-Maritimes waar kunstenaars en ambachtslui hun ongelooflijke talent delen. In Grasse, de parfumhoofdstad van de wereld, leert u de kunst van het parfum kennen. Geïnteresseerd in woninginrichting en tafelgerei? Bezoek Biot en Vallauris Golfe-Juan waar getalenteerde glasblazers en keramisten bezoekers verwelkomen in hun ateliers.