Energie en frisheid opdoen in Méribel

Tijdens de zomer biedt het mooie Alpenresort Méribel 258 kilometer aan mountainbikeroutes, 267 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes en 29 buitenactiviteiten: van via ferrata tot paardrijden, golf, boomklimmen en yoga in de buitenlucht. Het Olympisch Park biedt ook veel indooractiviteiten: een 25-meterbad, een pierenbad voor de kleintjes, een klimmuur, een fitnessruimte, een bowlingbaan, een ijsbaan en een spa.

Ben je een MOUNTAINBIKER…

Met 10 DH trails, 9 Enduro trails, 2 crosscountry trails en 6 speciale elektrische mountainbike routes en familie trails, een pump track en een leuke leerplek voor kinderen is Méribel de ultieme mountainbike bestemming. Van de groene lus tot de moeilijkere rode en zwarte lussen, alle circuits kunnen ook per elektrische mountainbike worden afgelegd. Niet te missen: de E-Bike Experience van 8 tot 19 juli met begeleide ritten, fietsproeven, freestyle shows, initiaties voor kinderen…

…of een RACEFIETSER?

De Col de la Loze, ingehuldigd in 2019, is al een mythische pas geworden voor fietsliefhebbers. Het is een uitzonderlijke route van 12,5 kilometer tussen Méribel en Courchevel. Met een hoogte van 2.304 meter is het de derde hoogste pas van de Savoie. De beste wielrenners ter wereld zullen hem op 19 juli beklimmen voor de 17e etappe van de Tour de France 2023, die in Courchevel zal eindigen. ​Op 19 en 20 augustus nodigt oud-kampioen Thomas Voeckler u uit voor de Echappée du Col de la Loze, een voor iedereen toegankelijke wedstrijd in de vorm van een droog getimede beklimming van de Col de Loze (ook toegankelijk voor mountainbikes maar zonder stopwatch). 

WANDELEN of LOPEN… Je hoeft niet te kiezen.

Het natuurreservaat Plan de Tuéda, dat in 1990 in het westen van het nationale park Vanoise werd aangelegd, strekt zich uit van het gelijknamige meer tot de gletsjer van Gébroulaz, via het toevluchtsoord Saut. Aan weerszijden van de Doron liggen 1200 hectare uitzonderlijke en beschermde natuur verspreid. Bij het meer van Tuéda vormen de cembros-dennen (gekenmerkt door naalden die per vijf gegroepeerd zijn) een van de mooiste cembros-bossen van de Alpen. Via een bewegwijzerd botanisch pad kunnen wandelaars meer dan honderd soorten alpenflora ontdekken.

De meer ervaren wandelaars kiezen voor een wandeling van zes uur (heen en terug) naar de gletsjer van Gébroulaz, een emblematische plek van het Vanoise Nationaal Park, of ze lopen zeven uur om de prachtige meren van de Mont Coua te bereiken, gelegen op meer dan 2.500 meter. ​ Aan het eind van de dag zullen ze adembenemende landschappen doorkruisen.

Voor de trailrunners biedt Méribel niet minder dan 150 kilometer aan paden, bestaande uit talrijke gemarkeerde routes en toegankelijk voor alle soorten lopers.

Op 12 en 13 augustus kan jij deelnemen aan de Méribel Trail: dit evenement, dat wordt georganiseerd in het hart van het Vanoise-massief en het domein van de 3 Valleien, met 7 verschillende parcours, is bergachtig, technisch, luchtig en wild. De route doorkruist het natuurreservaat Tueda en voert de deelnemers naar een hoogte van 2.800 meter en biedt onvergelijkbare uitzichten. Het is de ideale ontmoetingsplaats voor natuurliefhebbers die het parcours willen ontdekken op een klein veeleisend parcours, maar ook voor ervaren trailers die zich willen testen in wedstrijdomstandigheden ter voorbereiding op de grote evenementen aan het eind van het seizoen. 

Om jezelf te RESOURCEREN

Neem tijdens uw verblijf in Meribel de tijd om u te laten verwennen in een van de fantastische spa’s van het resort.

Probeer de spa van Nuxe in La Chaudanne, die ook behandelingen voor kinderen biedt. De spa in het Savoy Hotel heeft een Finse sauna, hammam en behandelkamers. Hotel L’Eterlou heeft een buitenzwembad en jacuzzi, evenals een sauna en hammam.

Le Refuge de la Traye heeft een luxe spa die op maat gemaakte ervaringen biedt voor de meest exclusieve smaken: een melkbad voor maximale hydratatie, een hooibed om de nek te verzachten, de Lyashi Dome om gewichtsverlies te bevorderen, het stendo-proces om de bloedsomloop te stimuleren, of de mostleds voor celregeneratie, pijnverlichting en verlichting van reuma. Le Refuge de la Traye profiteert ook van een partnerschap met het prestigieuze merk Biologique Recherche, bekend om zijn klinische benadering van gepersonaliseerde schoonheidsverzorging.

Ben je een yogaliefhebber? Wat jouw niveau ook is, aarzel niet om je aan te sluiten bij de yogameesters van het resort om te profiteren van hun advies tijdens energieke en regenererende sessies. 

Houd je meer van Shiatsu? Tijdens de sessies kan je jouw stress reguleren, jouw immuunsysteem versterken en jouw evenwicht verbeteren.