Er even tussenuit in Han-sur-Lesse

Deze herfstvakantie wordt ook de opening van het gloednieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse**** naast het Domein van de Grotten van Han. Wie zichzelf wil trakteren op een verblijf in luxe, inclusief diner in het restaurant uitgebaat door een Michelin-chef, moet zich reppen.

Het nieuwe Mercure hotel is gebouwd in 2020, bevindt zich in het hartje van het gezellige Han-sur-Lesse en beschikt over 117 kamers in typisch Ardeense stijl. De herfst opsnuiven doe je hier in alle luxe, in een omgeving van natuur en rust. En net daar zijn mensen vandaag naar op zoek, even weg van de dagelijkse sleur.

Overnachten doe je in de prachtig ingerichte Superior kamers of Family Suites. Naast alle verwennerij die je verwacht van een 4-sterrenhotel is er het gezellige, warme interieur met veel hout dat een band met de natuur schept. En die natuur is in de herfst op haar mooist. In de omgeving van het nieuwe Mercure hotel kun je prachtige wandelingen maken, uitdagende fietstochten of ritten te paard. Een bezoek aan het gezellige en levendige Rochefort, op 6 km van het hotel, is zeker ook een aanrader. Nog nooit een bezoek gebracht aan het Domein van de Grotten van Han? Ontdek de fascinerende ondergrondse wereld of het wildpark te voet of per safari-car.

Als je na een herfstdag vol activiteiten terug in het hotel komt, kun je er heerlijk dineren in het nieuwe restaurant ‘Merlesse’ van sterrenchef Benoit Dewitte en zijn broer Bernard. Een betaalbare fine-dining experience in een ongedwongen sfeer zoals hij het met eigen woorden zegt. Op de menukaart staan internationale gerechten, maar de focus ligt op lokale en natuurlijke producten uit de Ardennen. Een restaurant uitgebaat door een Michelin-chef is uniek in deze regio.

Hotel Mercure Han-sur-Lesse is makkelijk te bereiken met de wagen, ligt op een uur rijden van Namen en op een half uurtje van Dinant.