Europa-Park als vakantiebestemming

Nog geen plannen deze zomer? Misschien is een vakantie richting Europa-Park een leuke optie. Het attractiepark ligt in het Zwarte Woud in Duitsland vlakbij de Rijn en Elzas. Met meer dan 100 attracties en shows is dit het grootste aanbod in Europa. Door de ideale ligging kan je daarnaast even de rust opzoeken met een wandeling of fietstocht in het Zwarte Woud of langs de Rijn, maar dat is niet alles. Ook op gebied van overnachtingsmogelijkheden en gastronomie kom je aan je trekken en als klap op de vuurpijl is er nog het waterpark Rulantica.

Europa-Park is al enkele keer uitgeroepen tot beste park ter wereld. De 15 themagebieden die Europese landen voorstellen maken het attractiepark uniek en voor de achtbaanlovers zijn er maar liefst 13 rollercoasters voorzien, maar dat is niet alles.

Liefhebbers van live entertainment en voorstellingen komen uitgebreid aan hun trekken. Een overzicht: “Ed’s Adventure Parade”, paardenacrobatie met “De terugkeer van de Sultan”, een razendsnelle ijsshow “ACE – the adventure begins!”, acrobatie in “The show must go on” en “Abraka…Shakespeare! RELOADED” met illusies van Timothy Trust & Diamond. Ook de kleinere theaters zijn het decor voor shows: de flamencoshow “Ritmo Flamenco”, poppentheater “Baila, Carmen, baila!”, “Junior Club Studios – Live!” en de zeepbellenshow “Limerick Bubbles”. Van 4 juni tot en met 4 september staat de bloedstollende high diving show Retorno dos Piratas ook op het programma. Samengeteld goed voor meer dan 23 uur dagelijks entertainment.

De grootste uitbreiding kan je dit seizoen vinden in Oostenrijk. De gethematiseerde boottocht “Josefina’s kaiserliche Zauberreise” brengt je door een keizerlijke paleistuin omgeven door fonteinen. En wat voor fonteinen… De nieuwe spectaculaire fonteinenshow “Weense Waterwals” met 54 fonteinen, waarvan sommige wel 40 meter hoog zijn, zullen je verstomming slaan.

De toekomst ziet er alvast rooskleurig uit. Met Kroatië is er een 16e themagebied in volle opbouw inclusief een spectaculaire achtbaan. Andere uitbreidingen staan ook nog op het programma. Voor een bezoek aan Europa-Park dient men dit seizoen een datum te reserveren. Dat kan eenvoudig via de ticketshop. Meer informatie is te vinden op www.europapark.de/nl