Europa-Park op je bucketlist

Met de paasvakantie gaan de deuren van het Duitse Europa-Park traditiegetrouw terug open. Het attractiepark ligt ideaal gelegen in het Zwarte Woud vlakbij de Franse grens. Perfect om een vakantie te koppelen aan een pretparkbezoek. Voor het 49e seizoen zijn er opnieuw verschillende nieuwigheden te ontdekken naast de meer dan honderd attracties en shows die er al zijn.

Onlangs nam Roland Mack, oprichter van Europa-Park, als eerste Europeaan en eerste attractieparkeigenaar, de prestigieuze ‘TEA Thea Award’ in ontvangst. Met deze erkenning wordt Mack gezien als één van de meeste succesvolle en innovatieve pioniers in deze industrie. Europa-Park is niet alleen een attractiepark voor groot en klein, maar ook een showroom. Het familiebedrijf Mack is producent van attracties en achtbanen. Logisch dat andere pretparkuitbaters met plezier een kijkje komen nemen in Europa-Park.

Voor Europa-Park is het dus uiterst belangrijk steeds te innoveren en dat doen ze ook. Het vorstendom Liechtenstein is het nieuwste themagebied in het pretpark met centraal de “Liechtensteinse Ballonvaart”. Daarnaast is er het “Liechtenstein Plein” met het wapenschild van het vorstendom.    

Ook Kroatië doet binnenkort zijn intrede in Europa-Park. In 2024 opent het Kroatische themagebied met een gloednieuwe rollercoaster. In de Traumzeit Dome krijg je al een voorsmaakje met een 360 graden film. In “Nikola Tesla’s Beautiful Croatia” vergezellen de kijkers visionair Nikola Tesla bij zijn baanbrekende experimenten met elektriciteit aan het eind van de 19e eeuw en verkennen met hem de bezienswaardigheden van zijn geboorteland Kroatië.

Een andere nieuwe attractie kan je vinden in het themagebied Oostenrijk. “Josefina’s kaiserliche Zauberreise” is een romantisch boottochtje in keizerlijke bootjes vol pracht en praal. Je komt te weten wie keizerin Josefina en de kleine groene trollen waren, maar vooral waarom ze zoveel kattenkwaad uithalen.   

De showliefhebbers komen dit jaar volledig aan hun trekken met diverse nieuwe voorstellingen in Europa-Park. In de nieuwe show “Surpr’Ice presents GalaXia” zweven de schaatsers niet alleen over het spiegelgladde oppervlak en brengen ze het publiek in vervoering met een grandioze voorstelling, maar fascineren ze de toeschouwers voor het eerst in de geschiedenis van Europa-Park met LED-verlichting in hun kostuums. De LED-choreografie past zich perfect aan het decor van de show aan en varieert per scene. De nieuwe editie van “Ed’s Adventure Parade” is een van de dagelijkse hoogtepunten met gedetailleerd ontworpen paradewagens en kostuums. Het spannende spektakel “De terugkeer van de Sultan” zal de gasten verbazen met gewaagde stunts op paarden. De “SECRET – The Illusion-Show” met Vincent Vignaud in Europa-Park Teatro zal de zaal versteld doen staan met verbazingwekkende magie. Waaghalzige sprongen zullen de bezoekers tenslotte verrassen tijdens de High Diving Show “Retorno dos Piratas”.

Uiteraard heb je met één dag Europa-Park niet genoeg. Gelukkig kan je aan de rand van het park overnachten in zes themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping.