Europese steden om te ontdekken met een verrekijker

Een piepklein detail op een reusachtig bouwwerk, een prachtige fresco op een hoog plafond… Het zijn zaken die je van ver niet goed kan bekijken. Zonde om deze, soms belangrijke, details te missen. Heb je daarom al eens gedacht om je verrekijker mee te nemen tijdens een stedentrip?

SWAROVSKI OPTIK, specialist in de ontwikkeling van optische precisie-instrumenten, neemt je graag mee naar vijf van hun favoriete Europese steden en deelt enkele details die je met je verrekijker niet hoeft te missen.

Rome

Als bakermat van verschillende culturen is Rome één groot openluchtmuseum. Denk maar aan het Colosseum, de Trevifontein, het Vaticaan… Voor één van de mooiste zichten op de Sint Pietersbasiliek moet je nabij de Giardino degli Aranci zijn, meer specifiek bij het paleis van de Ridders van Malta. Daar is een sleutelgat en wie erdoor krijgt, wordt beloond met een fantastisch zicht op de koepel van de Basiliek. Tip: met je verrekijker kan je dit uitzicht nog beter bewonderen.

Wie de drukte van de stad achter zich wilt laten, kan een bezoek brengen aan de Via Appia Antica, een belangrijke Romeinse weg uit 350 voor Christus. Hier spot je verschillende vogels in de indrukwekkende cipressen langs de weg. Verder vind je er ook Romeinse ruïnes en catacomben om te bezoeken.

Praag

Praag is een van de oudste steden van Europa. Dit maakt dat er door de hele stad allerlei mooie gebouwen uit verschillende tijdperken te bewonderen zijn. Aan de rand van het centrum staat de Petřín toren. De toren zelf is ‘maar’ 60 meter hoog, maar doordat hij op een heuvel staat, ligt het uitkijkpunt op dezelfde hoogte als de Eiffeltoren. Vanop de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je ziet onder andere de Praagse burcht, de pulvertoren en vele andere bijzondere gebouwen.

Tip: haal je verrekijker eens boven en hou een wedstrijd met je reisgenoten: wie kan de meeste gebouwen herkennen? De verliezer trakteert de winnaar op een heerlijke trdelnik, een lekkernij die je overal in Praag tegenkomt…

Barcelona

Ook in Barcelona is de invloed vanuit het verleden duidelijk zichtbaar. Zo is er de bekende Sagrada Familia, die al sinds 1882 in aanbouw is en binnen enkele jaren eindelijk klaar moet zijn. De stad is heel goed te bezichtigen vanaf de Tibidabo berg, die naast de stad ligt. Op 512 meter hoogte vind je een klein pretpark en een kerk met verschillende uitkijkpunten waar je een groot deel van de stad in een oogopslag kunt zien.

Zin in een leuke daguitstap? Ga dan eens naar Delta del Llobregat, een echt vogelparadijs. Hier spot je onder andere de witvleugelstern, zwarte ibis, kraanvogels en rotslijsters.

Boedapest

Ook Boedapest kent een rijke geschiedenis en diverse architectuur. Van het prachtige Parlementsgebouw tot het Vissersbastion, de bezienswaardigheden in Boedapest zijn tot in de details prachtig afgewerkt.

Wie op zoek is naar dé perfecte Instagramfoto en zichzelf wilt trakteren op een mooi uitzicht, gaat bij valavond naar het Vissersbastion. Je kijkt er uit over de Donaurivier en een groot deel van de stad.

Istanboel

Istanboel is een stad rijk aan cultuur, omdat de stad zowel in Europa als in Azië ligt. Voor het beste uitzicht over de twee continenten ga je naar de wolkenkrabber Istanbul Sapphire. Op de bovenste verdieping bevindt zich een observatiedek, het perfecte moment om je verrekijker erbij te pakken en je te verwonderen over het verzicht.

Wie Istanboel vanaf het water wilt bekijken, kan met een boottochtje door de Bosporus varen. De Hagia Sophia, de Galatatoren, het Dolmabahçepaleis… Je komt ze allemaal tegen.

Compacte verrekijker

Natuurlijk wil je tijdens je stedentrip niet rondlopen met een zware verrekijker. Optiekexpert SWAROVSKI OPTIK heeft daarom enkele compacte en lichte verrekijkers ontworpen, ze passen zo in je jaszak en zorgen voor amper extra gewicht in je bagage. Zo is er de CL Pocket, een compacte verrekijker van maar 345 gram, verkrijgbaar in een 8x en 10x vergroting. Zoek je nog iets kleiner? Dan is er de CL Curio, een hippe designverrekijker van slechts 250 gram met 7x vergroting.