Even op reis… naar de Middeleeuwen

Geen idee wat te doen in de paasvakantie of wil je er dit voorjaar toch even op uit? Wat denk je van een reis naar de Middeleeuwen? Dat kan in het Abdijmuseum en de abdijsite Ten Duinen in Koksijde. Er zijn speciaal in deze bijzondere tijd twee nieuwe smartphonewandelingen ontwikkeld, voor jong en oud. ‘History meets Future’ ten top!

Binnen én buiten in de Middeleeuwen

Heb je zin in een boeiende beleving in het museum en op de abdijsite waarbij je heel dicht komt bij de leefwereld van de middeleeuwse monniken die ooit in één van de machtigste abdijen van Graafschap Vlaanderen leefden? Dan moet je beslist naar hier komen!

Beleving outdoor

Het museum biedt ook een speciale beleving outdoor aan. Met een Google Cardboardbril waarin elke smartphone past, ga je zelf op ontdekkingstocht op de abdijsite. Er zijn 6 locaties waar je ziet hoe de abdij eruitzag op het einde van de 15de eeuw. Vind jij ze? Op een gewoon scherm met smartphone of tablet kan je hier ook van genieten. De Cardboardbril kost 8 euro aan het onthaal, of je kan er zelf eentje meebrengen.

De abdijruïnes

Ontdek hoe groot de abdij wel was en leer over de vroegere gebouwen en hun functies. En soms kan je wel eens op heel mooie details botsen… Benieuwd? Bij je bezoek krijg je ook een reuzegroot schaalmodel van de abdij te zien in … LEGO® bouwstenen! Je zal ervan versteld staan hoe groot de abdij was en waarvoor de gebouwen allemaal dienden.

Nieuwe smartphonewandeling ‘Toen de dieren nog spraken…’

In het Abdijmuseum geniet je van ‘Toen de dieren nog spraken’. Voor deze speciale editie vond het museum een oplossing in een smartphonewandeling met videoverhalen. Te beleven in je bubbel op de abdijsite. De smartphonewandeling inbegrepen in je museumticket. Reserveer op voorhand je bezoek.

Nieuw voor tieners & ouders:

Smartphone fotografie challenge

Ook in het Abdijmuseum: een nieuwe ‘smartphone fotografie challenge’ voor tieners en hun ouders. Til je smartphonefotografie naar een hoger niveau via de verschillende creatieve challenges.

Het park

Naast het museum is er een prachtig park om even te ontstressen en te genieten van heel wat plantensoorten. Wandel je mee?

Wat is dat GeLUIT?

Om je nog meer in de middeleeuwse sfeer te brengen, nodigt het museum muzikant Stefaan Demoen uit in de paasvakantie. Vraag je middeleeuws nummer aan! Stefaan Demoen zorgt voor de soundtrack bij je museum- en expobezoek, met middeleeuwse muziek op luit, lier en viool. Dit is een buitenactiviteit: bij slecht weer dient het museum deze muzikale omkadering te annuleren.

Gratis (inbegrepen in je museumticket). Op elke dinsdag in de paasvakantie op de abdijsite: 6 en 13 april, telkens van 14 uur tot 17 uur.

Open Museumdag

Elke eerste zaterdag van elke maand is er gratis toegang tot het museum na reservatie en dus ook op de eerste zaterdag van de paasvakantie!