Feest in Zuid-Tirol

Ga eens op reis naar Zuid-Tirol, de meest noordelijke provincie van Italië. Je krijgt er met de Alpen, het mediterraan klimaat en de culturele veelzijdigheid enkele prachtige reisgenoten bij. Rode Haan is de beste keuze als je van het rurale buitenleven wilt genieten in het rustieke landschap van Zuid-Tirol. Al 18 jaar heeft Rode Haan ervaring in boerderijvakanties. Hier krijg je 7 andere redenen om deze authentieke streek in het najaar een bezoekje te brengen.

1. Gastronomische verwennerij

Het najaar staat in Zuid-Tirol synoniem met “buschenschänken”. De boerencafés zijn dan op hun best en schenken eigen geproduceerde wijn. Tijdens het “törggelen” wordt er “nuien” of jonge wijn geschonken en worden Zuid-Tiroolse specialiteiten van de eigen boerderij geserveerd. Voor veel inwoners en hun gasten vormt dit de absolute apotheose van het jaar. Kinderen kunnen dan weer niet genoeg krijgen van “sußer” of ongegist druivensap. Daarbij wordt een heerlijke portie gepofte kastanjes, de zogenoemde “keschtn”, genuttigd.

2. Hooibaden

Al generaties lang delen lokale boeren en boerinnen hun kennis over de geneeskrachtige werking van planten uit de regio. Een mooi voorbeeld daarvan is hooi. Het is erg goed voor de gezondheid en verlicht artrose en reuma. Deze hooibaden bestaan al sinds 1890 en tot op heden zijn de wellnesskuren nog erg geliefd. Vooral in de herfst als de temperaturen beginnen te dalen kan een warmwaterbad met hooi erg deugd doen.

3. Citytrips met een groen randje

Genieten van al het goede dat een stad te bieden heeft maar toch ook omringd zijn door de natuur? De vakantieboerderijen van Rode Haan rond de steden Bolzano/Bozen, Merano/Meran, Bressanone/Brixen, Brunico/Bruneck, Vipiteno/Sterzing, Chiusa/Klausen en Glorenza/Glurns in Zuid-Tirol bieden u het beste van deze twee werelden. Geniet overdag van historische bezienswaardigheden in één van de minimetropolen die Zuid-Tirol rijk is en keer ’s avonds terug naar de boerderij om er de heerlijke, lokale lekkernijen te proeven.

4. Paardrijden

Paardrijden in het najaar is een mooi alternatief om het afwisselende Zuid-Tiroolse landschap te ontdekken. Liefhebbers kunnen er zowel terecht voor buitentochten maar ook voor dressuurrijden, westernrijden en ruiterweken.

5. Prachtige herfstkleuren

Terwijl de warme herfstzon staat te branden kan u vanaf september in Zuid-Tirol de meest diverse kleuren zien. Het landschap hult zich dan in een mantel waar de schakeringen variëren van donkerrode bossen op de berghellingen tot geeloranje wijngaarden in de dalen.

6. Romantische wandelingen

Wandelen langs de verkleurde bladeren van de vele oude kastanjebomen klinkt als muziek in de oren voor natuurliefhebbers. Maar de kastanjebomen vormen ook een romantische omlijsting genaamd de “Keschtnweg”. De route gaat van start bij Vahrn tot aan kasteel Runkelstein voor de poorten van Bozen. Het 60 kilometer lange wandelpad met de vele boerencafés is perfect voor zowel actieve genieters als verliefde koppeltjes.

7. Authentieke accommodatie

Wie de echte Zuid-Tiroolse mentaliteit wil ervaren, kan terecht bij één van de 1600 boerderijen van Rode Haan. Verspreid over de ganse regio vind je charmante dorpjes waar je een authentiek verblijf kan boeken. De vriendelijke inwoners vertellen met plezier over de streek en doen dat onder het genot van een goed glas wijn.