Ga de uitdaging met de Teide aan

Na een periode van aanpassingen is één van de meest iconische wandelroutes van Spanje opnieuw geopend. Route 040 brengt je vanop het strand van El Socorro tot de top van de Teide. Onderweg overwin je zo’n 4.000 hoogtemeters. Daarmee is de route niet alleen uniek in Spanje, maar is het zelfs één van de meest uitdagende tochten van Europa. Tijdens de heraanleg werden nieuwe stukken toegevoegd met duidelijke routeborden waardoor liefhebbers van wandelen of trailrunning ten volle van de natuur en de uitdaging kunnen genieten.

Eén van Europa’s meest uitdagende wandelroutes

Route 040 is in totaal 27,8km lang en voert wandelaars en trailrunners langs beschermde natuurgebieden als die van Los Campeches, het natuurpark Corona Forestal en het Nationaal Park El Teide. Vanop zeeniveau aan het strand van Socorro trek je zo tot de hoogste vulkaantoppen van de Montaña Blanca en de Pico del Teide, gelegen op 3.718m hoogte. De uitdagende route met in totaal zo’n 4.000 hoogtemeters is één van de meest iconische wandelroutes in Spanje en is één van de trajecten met de meeste hoogtemeters in Europa. Bekende atleten gebruiken de route voor hun trainingen, maar ook voor fervente wandelaars en trailrunners is het een ideaal traject. Al wandelend voltooi je de tocht in ongeveer 12 uur, al lopend bereik je de top in 4 tot 6 uur tijd.

De vernieuwingen op route 040

De laatste jaren werd er geïnvesteerd in de heraanleg van de route met nieuwe routeborden en extra aandacht voor veiligheid. Daarnaast werden een aantal vergeten of verwaarloosde stukken aangepakt en werden er nieuwe paden toegevoegd. De doelstellingen van het project waren duidelijk: een route creëren die de zee in Tenerife zou verbinden met de top van de Teide, de route een nieuwe identiteit geven en de ervaring en veiligheid van wandelaars verbeteren. Het project kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de gemeenteraad van Los Realejos, de Tenerife Tourism Corporation en de afdelingen Milieu, Toerisme en Snelwegen van de eilandsraad van Tenerife, evenals de Island Water Board, het Teide National Park, de Autonomous Authority for National Parks en de Tenerife Mountaineering Federation.

Tenerife No Limits, een paradijs voor outdoor liefhebbers

Met een gemiddelde temperatuur van 22°C het hele jaar door en een grote diversiteit in natuur en landschappen is Tenerife een paradijs voor liefhebbers van actieve vakanties of sportieve uitdagingen. Meer dan 1.500km aan bewegwijzerde wandelpaden. Fietstrajecten van zeeniveau tot een hoogte van 2.000m in amper 30km. Mountainbiken over de bergflanken van vulkanen. Windsurfen en kitesurfen op iconische stranden als dat van El Médano. Tenerife vormt het perfecte decor om te genieten van je favoriete sport of om intensief te trainen. Het is dan ook niet verrassend dat tal van professionele wielerploegen zich hier al jaren komen klaarstomen voor het nieuwe seizoen. Onder het merk Tenerife No Limits bundelt de toeristische dienst van het eiland alle sportieve uitdagingen en actieve vakanties. De herlancering van route 040 past perfect in de langetermijnvisie om Tenerife verder op de kaart te zetten als een bestemming die veel meer biedt dan zon, zee en strand.